Mølje, skreimølje, torsk, lever og rogn!
Siden jeg er gift med en Vesteråling står dette på menyen
Skreimølje:
pr porsjon minst
250 g skrei/torsk
100 g rogn
100 g lever
1/4 løk
eddik, grovsalt, pepper, vann
tilbehør:
kokt potet og flatbrød
Rogna tar lengt tid å koke.
Pakk den inn i matpapir, og knyt sammen med hyssing.
Legg den i kaldt vann med litt grovsalt.
Kok opp, og la den trekke på lav varme i 25-30 minutter.
Kok potet (den tar ca like lang tid å koke som rogna)
Rens levra, dra av hinna og dra ut blodårer…
Del den i mindre biter og ha de i en kasserolle.
Hakk opp løken og ha den salt,
pepper og vann så det dekker levra.
Ha til sist i litt eddik.
Kok opp levra og la den småkoke i ca 5 minutter.
Smak til med ekstra pepper og salt om nødvendig.
Vask fisken ta bort blod og den svarte hinna.
Kok opp vann i en kasserolle.
Salt med grovsalt, en stor neve,
og ha i en kork eddik.
Legg torskeskivene i vannet,
sett kokeplaten på lav styrke,
Nå skal torsken trekke i 8-10 minutter.
Sjekk om torsken er ferdig, den skal slippe beinet,
når du stikker en gaffel langs beinet.
Ta opp fisk og rogn og legg det på et fat,
server levra i en bolle ved siden av.
Velbekomme! :)
Det er bra godt også ja. Hatt det flere ganger selv de siste ukene og det skal bli enda en sådan middag til neste helg.
Nesten så jeg sikler her jeg sitter. Vi har nemlig ikke smakt årets mølje så langt i år.
Nydelig sesongmat som her i huset serveres med litt sylteagurk. Den tar bort litt av den mektige smaken. Har lært det av min svigermor:)
Ha en fin søndagskveld.