Sjokoladekake:
4 egg
200 g sukker
200 g mørk sjokolade
200 g smør
120 g glutenfritt mel (Toro glutenfri fin kakemiks)
(du kan bruke vanlig hvetemel vist du tåler det)
Smelt smør og sjokolade i en kasserolle over svak varme.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Hell sjokoladen og det siktede glutenfrie melet i
eggedosisen, rør det forsiktig inn for hånd med en slikkepott.
Smør ei kakeform med løs ring 24 cm,
Legg i bakepapir i bunnen.
Hell i røra.
Stekes nederst forvarmet ovn 190 g i ca 35 minutter.
Den må gjerne være litt rå i midten.
Ta ut kaka og sett den på rist til den er helt kald.
Ganache:
300 g mørk sjokolade
3 dl fløte
2 ss honning
Nå skal det stå i romtemperatur i minst 4 timer,
til den blir kald og tykk.
Løs forsiktig kakeringen fra kaken med en kniv.
Legg kaka oppned på et kakefat.
Ta av kakeformbunnen og dra av bakepapiret.
Rør ganachen glatt.
Legg den på kaka som den er eller hell den i en
kakesprøytepose med tipp.
Sprøyt ut små topper.
Nyt et stykke til en kopp god kaffe!
Elsker sjokolade! <3