Hjemmelaget kyllingsuppe
smaker godt!
Kyllingsuppe til to
1/2 l kraft laget av 2 dl fond og 3 dl vann
eller 1 kyllingbuljongterning og 5 dl vann.
1 ss smør
1,5 ss hvetemel
1 dl fløte
1/2 paprika
1/2 gulrot
litt purre eller vårløk
100 g kyllingkjøttrester eller
1 kokt kyllingbryst
salt, pepper og litt karri
Del opp grønsaker og kyllingkjøttet i biter.
Lag kraft av fond/vann/buljong
Lag meljevning av smør og mel, spe med kraften
og la den småkoke under omrøring ca 5 min.
Rør inn fløten.
Ha i grønsaker,
og la suppen små koke i noen minutter,
til gulroten er blitt mør.
Smak til med salt og pepper og litt karri.
Smak til med salt og pepper og litt karri.
Legg kyllingkjøttet i to dype
tallerkener.
Hell over varm suppe
***
Server gjerne godt grovt brød til.
Tusen takk for oppskrifta, den skal jeg lage i morra. Har ferdig hønsekraft i fryseren, og kalkun i kjøleskapet, så dette blir enkelt.
Ser lækkert ud, dejligt med suppe på en kold dag og så af den hjemmelavede slags – super.
Hilsen Gitte S