Krydret ris med spinat smaker godt sammen med stekt laks,
Krydret ris med spinat:
2 porsjoner
2 dl fullkornsris
4,5 dl
1 ts salt
2 ss smør
1 hvitløkfedd
2 sjalottløk
1 laubærblad
litt kanelstang
5-6 kardemommekapsler
litt chili
2 store never spinat
saft av 1/2 lime
*
Tilbehør:
400 g stekte laksefileter
2 dl yoghurt og skall fra 1 lime
Del opp løk og chili.
Knus kardemommen og kanelstangen.
Smelt smøret i en kasserolle.
ha i krydder og la det steke
til du kjenner en god krydderduft.
Ha i løk, chili og så ris.
La det steke på middels varme
i ca 5 minutter, mens du rører.
ha i krydder og la det steke
til du kjenner en god krydderduft.
Ha i løk, chili og så ris.
La det steke på middels varme
i ca 5 minutter, mens du rører.
Ha i vann og salt,
og la det koke på svak varme under lokk i ca 10 minutter.
og la det koke på svak varme under lokk i ca 10 minutter.
Fjern krydderet,
og la risen koke videre til den er mør ca 20 min.
Rasp av skallet på en lime og bland det i yoghurt.
Stek laksen.
Når risen er kokt blandes spinat og limesaften i.
Bare rør det inn, og det er ferdig.
Server gjerne risen som en vegetarrett med brød til,
eller med laks og en god skje yoghurt til.
Det så veldig godt ut:-) Jeg ble inspirert til å lage risotto, som jeg er veldig glad i:-)