Krydret ris med spinat


Krydret ris med spinat smaker godt sammen med stekt laks,
 kylling eller bare som en vegetarett.


Krydret ris med spinat:
2 porsjoner
2 dl fullkornsris
4,5 dl
1 ts salt
2 ss smør
1 hvitløkfedd
2 sjalottløk
1 laubærblad
litt kanelstang
5-6 kardemommekapsler
litt chili
2 store never spinat
saft av 1/2 lime
*
Tilbehør:
400 g stekte laksefileter
2 dl yoghurt og skall fra 1 lime
Del opp løk og chili.
Knus kardemommen og kanelstangen.
Smelt smøret i en  kasserolle.
ha i krydder og la det steke
 til du kjenner en god krydderduft.
Ha i løk, chili og så ris.
La det steke på middels varme
 i ca 5 minutter, mens du rører.
 Ha i vann og salt,
 og la det koke på svak varme under lokk i ca 10 minutter.
 Fjern krydderet,
 og la risen koke videre til den er mør ca 20 min.
 Rasp av skallet på en lime og bland det i yoghurt.
Stek laksen.
Når risen er kokt blandes spinat og limesaften i. 
Bare rør det inn, og det er ferdig.
 
Server gjerne risen som en vegetarrett med brød til,
eller med laks og en god skje yoghurt til. 


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Krydret ris med spinat