Hjemmelaget karamellpudding
har mange som sin favorittdessert.
Her er min oppskrift.
Karamellpudding:
1,5 dl sukker til formen
4 egg
4 ss sukker
frø av 1 vaniljestang
6 dl helmelk
Smelt sukkeret i ei stekepanne,
pass på at det ikke blir brent.
Det skal være gylden karamellfarget.
Hell karamellen i ei brødform.
Pass på det er varmt, bruk en gryteklut og vend
formen fra deg når du heller rundt så hele bunnen
og noe av kantene nederst blir dekket med karamell.
Har du tid kan du la karamellen stivne av seg selv,
vist ikke kan du sette den i kaldt vann.
Bland sammen egg,
sukker og frøene fra en vaniljestang.
Hell i melk, og rør så alt så vidt er blandet.
Sil røra og hell den i forma.
Det er viktig at forma er blitt kald
og at karamellen er stiv.
Sett forma i langpanna og hell
kokende vann i langpanna.
Det er lurest å gjøre dette når forma står i ovnen.
Bak karamellpuddingen i ca 1,5 time.
Forvarmet ovn 125 grader.
Til puddingen kjennes fast ut.
Skru av stekovnen, sett døra på gløtt,
og vent i ca 1 t til vannet er blitt avkjølt.
Ta puddingen ut av ovnen.
Sett den kjørlig til neste dag.
***
Når du skal vend karamellpuddingen,
løsner du den med en kniv langs kanten,
så legger du et fat med kanter på toppen av forma,
og vender forsiktig.
Da vil karamellpuddingen løsne,
og sausen renne ut på fatet.
Server karamellpuddingen med litt pisket krem.
Tilbakelinking Litt dessertinspirasjon til jul | Grys kjøkkenskriverier
Hoi, hoi hoi – dette er noe å servere altså!
Takk for fine tips – ser Åshild i bestemors hage kommer med flere gode tips – jaja dette må testes!
Godt Nytt År også fine Gry!
🙂 Godt nyttår til deg og Lokki!
Den vil bli enda bedre om du reduserer steketemperaturen til 110 grader og minst dobler koketiden. Da blir det ingen "kokepiper". Formen bør også være mindre slik at karamellpuddingen blir høyere.
Takk for godt råd, skal prøve det neste gang. 🙂