Hot seigryte:
4 personer
600 g seifilet
4 store poteter
1 rød paprika
1 gul løk
3 fedd hvitløk
1/2 – 1 chili (ta så mye som du vil)
1 ts dill
2,5 dl fløte
salt og pepper
Skrell og skjær potetene i tynne skiver.
Del opp løk, paprika og fisk i biter.
Er det bein i seifileten må de tas ut.
Hakk hvitløk og chili opp.
Ha alt i ei ildfast form.
strø over dill, salt og pepper.
Hell i fløten.
Dekk formen med lokk,
og stek den i forrvarmet ovn 200 grader
i ca 50 minutter.
Ta ut gryta og kjenn om poteten er kokt,
vist ikke stek den litt til.
***
Server på dype varme tallerkener,
strø litt mer dill over,
og server gjerne varm hvitløksloff til.
Takk for oppskrift, den skal prøves på en fisketorsdag!
świetny przepis, przetłumaczyłam go sobie:)pozdrawiam!