Safranboller i form


 Superluftige supergode safranboller!
Bak opp og frys, så har du godt brød til jul.

 Safranboller:
32 stk
5 dl helmelk
150 g smeltet smør
1 egg
1 dl sukker
15 dl hvetemel + litt til utbaking
50 g gjær
1 ts salt
1 ts bakepulver
1/2 ts safran  + 1 ss kokende vann
 Ha safranen i et eggeglass, hell over i ts kokende vann.
 Ha gjær 2 ts av sukkeret og 1 dl av melken fingervarn i en kopp,
rør om å la gjæren boble opp til dobbel størrelse.
Ha egg, safran,salt og sukker i bakebollen.
 Smelt smøret og hell det i melken.
Varm opp til det er fingervarmt.
 Bland bakepulveret i mele.
Ha smørmelken, gjær og melet i bollen.
Kna deigen i kjøkkenmaskinen eller for hånd i minst 5 minutter.
Legg plast og så en kjøkkenhånduk over bollen og sett den lunt.
La den heve i ca 45 min eller til dobbel størrelse.
 Ha mel på deigen og hell den på kjøkkenbenken.
Del opp i 32 deler eller 16 små og 8 store…
Smør to ildfaste former godt med smør.
 Rull ut boller og sett de i formene.
strø på mel og sett de til heving under plast.
 Hev de til de er blitt dobbelt så store, gjerne en time.
 Stekes i forrvarmet ovn 200 grader i ca 20 minutter.
 ****
 La bollene avkjøles litt før de tas ut av formen.
Pynt gjerne med rød sløyfe og edelgran, vist de skal serveres på julebordet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Safranboller i form