Reinmørbrand med einebær, råstekte poteter,
sprøstekt kantareller og bacon toppet med epletyttebærrømme.
Mørbrand av rein med tilbehør:
til 2 personer
400 g mørbrand av rein
18 einebær
10 sorte pepperkorn
1,5 ts salt
1 ss smør + 1 ss olje
*
2 store poteter
salt, pepper, smør
*
50 gram bacon
50 gram kantareller
smør, salt, pepper
*
1 rødt eple
2 ss tyttebær
1/2 ts eienebærktydder
150 g rømme
Er mørbranden frossen, må den tines sakte i kjøleskapet.
Knus pepper, eienbær og salt i en mørtel.
Spar ca 1 ts av blandingen,
strø resten av krydderet på mørbrandene.
Gni det godt inn på begge sidene,
og la kjøttet hvile på benken i minst 30 minutter.
Del opp eplet i biter.
Bland eple, tyttebær,
Sett stekeovnen på 200 grader.
Del opp potetene i båter,
stek de gyldne i smør i stekepanna.
Ha de i ei ildfast form, strø på salt og pepper ,
og sett de i stekeovnen.
(Når kjøttet er ferdig er potetene stekt.)
Sett stekeovnen på 200 grader.
Varm ei stekepanne og ha i 1 ss smør og 1 ss olje.
Stek kjøttet i ca 1 min på hver side.
Legg kjøttet i ei ildfast form og la det hvile i 3-4 minutter.
Stek det så i stekeoven i 3 minuter,
ta det ut og la det hvile i 5 minutter.
Stek det i 4 minutter.
Ta ut kjøttet.
Mens kjøttet hviler
Stekes sopp og bacon gyldent i litt smør.
Del kjøttet i skiver, det skal være rosa.
Legg pent opp og server.
mmm så kjempegodt ut! Har akkurat fått reinkjøtt direkte fra reineieren vi kjenner, så snart blir det noe godt av rein her oppe også 🙂
Ha en fin tirsdag 🙂 Klem!
Lekkert 🙂