Saltkjøttlapskaus


 God gammeldags saltkjøttlapskaus,
den smaker like godt i dag, som den gjorde for 50 år siden.

Saltkjøttlapskaus:
4 porsjoner
800 g salt fårekjøtt
8 poteter
1 kålrot (ca 800 g)
2 gulrøtter
salt og grovmalt pepper
Legg kjøttet i en kasserolle, 
fyll på med vann så det godt dekker kjøttet.
La det små koke i 30 min.
*
I dag har jeg testet mitt nye lokk Kochblume (se mer her)
Det fungerte utmerket, ingen overkoking!! 🙂
Skrell og del opp grønsaker og potet.
Når kjøttet har kokt i ca 30 minutter, må du smake på kraften.
Er den altfor salt, må du helle den ut og fylle på med nytt vann.
Vist ikke beholder du kraften.
Det er bedre at lapskausen blir for tam, enn for salt!
Du kan tilsette mer salt, når den er kokt ferdig.
Ha poteter og grønsaker i kasserollen sammen med kjøttet.
Legg på lokk og kok opp.
Skru varmen ned, og la det koke til grønnsaker og potet er mørt.
Hell av kraften, ta vare på ca 2-3 dl.
Ta ut kjøttet og del det i biter.
Mos grønnsaker og potet.
Ha kjøttet tilbake i kasserollen og bland.
Spe på med kraften så lapskausen får en god konsistens.
Krydder med grovmalt pepper, jeg bruker masse…
Smak til med litt salt om nødvendig.
***
Server godt flatbrød til lapskausen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Saltkjøttlapskaus