Lammecarré med sennep


Nå er lammekjøttet på det beste.
Lag deilig lammecarré med gratinert knutekål og nypotet.

 Lammecarré:
til to personer
500 g lammecarré
2 ss grov sennep
2 ss smør
1 ts salt
grovmalt pepper
*
Saus:
stekesky
1/2 dl øl
1 ss soyasaus
2 ss sennep
Sett stekeovnen på 180 grader. 
Gni inn lammecarrén med salt og pepper.
Varm ei stekepanne og ha i smøret,
Brun lammecarréen  lett på alle sidene.
Smør på sennepen, 
og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Legg carréen i ei ildfast form og hell dsmøret over.
Sett Forma inn i stekeoven.
 Ta ut forma når steketermometeret viser 60 grader.
Da et kjøttet rosa.
Ta ut kjøttet og la det hvile, mens du lager sausen.
 Rør ut øl, sennep og soyasaus i den ildfaste formen.
Rør til alt er løsnet fra formen og blitt en glatt saus.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
Kok opp sausen på plata eller i oven.
 Del opp lammecarréen.
Varm den litt opp igjen om nødvendig. 
Server lammecarréen på varme tallerkener, 
med nypoteter, gratinert knutekål, saus og gjerne tyttebær.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Lammecarré med sennep