Knutekål er en grønsak jeg bare har kjøpt en gang før.
Gratinert knutekål:
1 knutekål ca 700 g (ca 400 g nettovekt)
150 g god ost
1,5 dl fløte
1 egg
1-2 ts muskatt
1 ts salt og 1/2 ts grovmalt pepper
Skrell og del knutekålen i biter.
Kok den i lettsaltet vann til den er mør,
det tar ca 15 min.
Hell ut vannet, og ha knutekålen over i ei ildfast form.
Rasp opp ost og muskatt.
Rør sammen egg, fløte, muskatt, salt og pepper.
Hell alt over knutekålen.
Fordel osten over, og stek knutekålen i ca 20 min, eller til den er gylden.
200 g forrvarmet ovn.
Gratinert knutekål kan spises som et alternativ til potet,
som en vegetarrett med salat og brød til,
eller som tilbehør til stekt lam og mandelpoteter.
Hei,
Dette så veldig godt ut! og interesssant:) bor nemlig i et land hvor jeg ikke får tak i hverken neper eller kålrot, bare knutekål, og lurte på om dette også smakte godt??
Hilsen Kitty
Beklager, vet hva problemet er. Satte tekst i klammer og det blir visst ikke tatt med i teksten når jeg trykker publiser selv om teksten vises i forhåndsvisnings modus…
Det som det skulle stå er at jeg nominerte DEG i en konkurranse om å bli Norges mest elskede blogg! Håper du vinner 🙂
Håper dette kommer med riktig, beklager at det ble tre kommentarer men ville bare klargjøre hva jeg skrev 🙂
~M. M
Oopps, noe skjedde med en del av teksten! Det skulle stå:
<>
~ Mona M.
Hei Gry!
Du kjenner ikke meg, men jeg er innom rett som det er:-)
Nå har jeg faktisk nominert bloggen DIN i en konkurranse som heter Hvorfor? Jo for jeg digger bloggen din, den er SÅ kreativ og flott!!
Om du ikke vinner så vet du ihvertfall at du er herved nominert av en som setter pris på den flotte jobben du legger i bloggen din;-)
Ha en strålende dag!
Vennlig hilsen Mona M 🙂
Tusen takk, nå ble jeg kjempeglad, så snilt av deg!
Ønsker deg fine septemberdager Mona M! 🙂