Eplemuffins serveres som de er,
eller som her,
Eplemuffins:
24 stk
4 egg
2 dl rapsolje
3 epler
4,5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
Ha egg og olje i en bakebolle.
Vask og rasp eplene,
ha de i bollen og bland.
Så har du i hvetemel, bakepulver, sukker og kanel.
Rør så alt er blandet.
Fordel røren i 24 muffinsformer.
Stek de i forvarmet ovn 200 grader i 15-20 min,
prøv med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl muffinsen.
Glaserte epleskiver:
til 4 muffins
1/2 eple
1 ss smør
1/2 dl sukker
1/2 ts kanel
Del eplet i skiver.
Varm opp smør sukker og kanel i ei stekepanne.
La det bli til gyldent, men ikke for brunt da blir det bittert.
Ha i epleskivene, og vend de i karamellen.
Ha alt over på et bakepapirkledd papir, avkjøl.
Pisk fløte til krem, ha i vaniljesukker.
(3 dl fløte og 1 ss vaniljesukker, rekker til ca 6 muffins.)
Ta papiret av muffinsen og plasser den på en tallerken.
legg på en stor skje krem, og epleskiver.
Dryss litt melis over muffinsen.
****
Pynt gjerne med en spiselig blomst,
her har jeg brukt blomkase.