Nå er det tid for å lage gode varme supper.
Rød suppe med linser:
(4 porsjoner)
1 løk
1 fedd hvitløk
en stor gulrot
400 gram kjøttdeig
1 boks ferdigkokte brune linser
1 boks hermetisk tomat, gjerne med hvitløk/basilikum
6 dl god kraft (buljong kan brukes)
2 spiseskjeer rapsolje
salt og pepper
1 teskje timian helst fersk
Sett en gryte på oven, og varm 2 ss olje i den.
Skrell og hakk løk og hvitløk, ha de i gryta.
La det bli gyldent, men ikke brunt.
Skrell og del opp gulrota i biter, ha rør den i.
Ha kjøttdeigen i og rør til den er blitt gråbrun.
Hell i tomater og kraft.
Kok opp og la det småkoke i ca 10 minutter.
Skyll linsene i kaldt vann.
Ha de i gryta og rør om.
Ca en teskje med timian has i,
og la alt få et oppkok.
Smak til med salt og pepper.
Server suppa i dype skåler ,
så den holder varmen.
Dryss litt fersk timian på toppen.
Server gjerne godt brød til.
Kjempe god suppe! Varmet godt i høstværet i går 🙂
Tusen takk for mye god inspirasjon. Denne suppa ble middag en travel ettermiddag denne uka, og både store og små likte den veldig godt! Jeg blir veldig inspirert av bloggen din, og koser meg på kjøkkenet med utprøving av de deilige rettene du presenterer!
Janne
Høstmat, dette ser kjempegodt ut!
Jeg måtte bare stikke innom her og si at jeg prøvd ut dumlemuffins, de blev godt tatt imot på festen jeg hadde i helgen. Søte og mektige, det er to beskrivende ord som passer bra på disse.mmmmm……..
Ønsker deg en en fortsatt fin uke!
Pernilla
Fristende, denne skal prøves!