Stekt ørret og rømmesaus:
3-4 porsjoner
2 (nyfiskede) ørret 2x 400 g
4 spiseskjeer godt smør
4 store spiseskjeer seter rømme
en bunt gressløk
salt og pepper
*
Tilbehør:
mandelpotet
Fjern hodet og innmat, vask den godt i kaldt vann så alt blodet forsvinner.
Skrap fisken mot skjellene så skjell og slim forsvinner.
Tørk fiken godt med tørkepapir.
Skjær noen snitt på skrå av fisken.
Jeg deler fisken i to, da den øverste delen trenger mer steketid enn den nederste.
Ha salt og pepper inni, og utenpå fisken.
Smelt det gode smøret i en panne, på ganske høy varme.
La det bli lys brunt.
Legg ørretbitene i den varme panna.
Stek de godt på den ene siden før de vendes.
Hell gjerne over av smøret underveis.
Stek de godt på den andre siden.
Prøv på de minste bitene om den slipper beinet,
gjør de det er de ferdige.
Ta ut de minste bitene, og stek de største litt til.
Skinnet skal være sprøtt!
Skinnet skal være sprøtt!
Rømmesaus:
Når ørreten er tatt ut av panna,
slå av varmen og ha i rømmen.
Smak til med salt og pepper,
og rør inn oppklippet gressløk.
Sausen skiller seg litt,
men den skal være sånn.
Maten smaker ekstra godt en fin sommerdag,
når man kan sitte ute og nyte den! 🙂
Brukte oppskriften din i går, det var nydelig! 🙂
Nydelig 🙂
Dette er bare himmelsk!!!Kjenner jeg nesten sikler når jeg ser på bildene:)