Svele med jordbær og rømme


 Nystekte sveler servert med jordbær og rømme,
deilig sommermat! 🙂

 Sveler:
12-13 stk.
2 egg
1/2 l kulturmelk
1/2 l hvetemel
25 g smeltet smør
1,5 dl sukker
1 ts natron
1 ts hjortetakksalt
1/4 ts salt
 Pisk egg, sukker, salt, 
hjortetaksalt og natron godt sammen.
Rør inn kulturmelken og så melet.
 Til sist røres det smeltede smøret inn.
 Varm opp ei stekepanne på middels varm plate.
 Hell i ei stor skje/øse med røre.
Panna skal ikke smøres med smør.
Smør den i sirkelbevegelse utover,
 så den blir på størrelse med en asjett.
 Når den begynner å bli tørr på oversiden,
snus den.
 Stek den til den er gylden.
 Svelene serveres med smør og sukker/brunost/syltetøy…
Eller som her,
Med jordbær og rømme.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

9 tanker om “Svele med jordbær og rømme