Rabarbrakake med rose fløtekrem og kandiserte fioler:
4 egg
250 g sukker
250 g smeltet smør
140 g potetmel
140 g hvetemel
1 ts bakepulver
350 g rabarbra i skiver
1 ss kanel
2 ss sukker
+
4 dl kremfløte
lit rosa matfarge
ca 20 kandiserte fioler
Pisk eggedosis av egg og sukker,
ha i det avkjølte smeltede smøret
og vend inn siktet i potetmel, hvetemel og bakepulver.
Smør ei form 26 cm,
og hell deigen i.
Bland rabarbraen med kanel og 2 ss sukker.
Hell det utover deigen.
Stek kaken i cm 50 min 180 g.
Sjekk med en bakepinne om den er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
Kandiserte fioler:
Plukk fiolene i tørt vær,
ta av stilker og blader.
Behold selve blomsten og noen av de fineste bladene.
Pisk en eggehvite litt med en gaffel og ha den på et lite fat.
hell litt melis på et annet.
dypp fiolene først i eggehvite så i melis.
Legg de til tørk på et bakepapir.
Nå skal de stå til de er tørre…det tar 2-3 dager i romtemperatur.
Så kan de leges i en tett boks og oppbevares til de skal brukes.
Jeg plukket disse og kandiserte de tidlig på morgenen,
og brukte de senere samme dag…
Ta den avkjølte kaken ut av formen,
og legg den opp ned på et kakefat.
Pisk kremen ha i litt rosa matfarge og litt sukker.
Snør et tynt la med krem rundt og oppå kaka.
Sprøyt så resten av kremen på toppen.
La den midterste delen av kaken være uten.
Som på bildet.
Jeg brukte en stor dråpeformet tipp.
Legg de kandiserte fiolene i midten.
Pynt gjerne med en ekstra som ikke er kandisert.
Kaken er sommerlig og fin.
Tips: kaken kan selvsagt serveres upyntet, med pisket krem til .
*
Skal jeg lage den en gang til, tror jeg at jeg vil dele den i to og fyll den med
krem og rabarbrasyltetøy eller vaniljekrem.
Åh for en fantastisk kake 🙂
Du er en skikkelig bakemester!
Takk Grethe. 🙂