Min beste sommersalatdressing:
1 stor bukett urter, gjerne fra hagen
jeg har plukket løpstikke, gressløk og dill.
2 ts sukker
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1,5 ts sennep
5 ss olivenolje
2 ss sironsaft
5 ss vann
Klipp eller hakk urtene godt opp.
Tilsett, sukker, salt,
pepper, sennep, olje og sitronsaft.
Rør godt sammen.
Tilsett så 5 spiseskjeer vann og rør.
Nå er dressingen ferdig.
God salat lager du av friske grønsakene og salat,
velg de som du liker best.
I dag valgte jeg:
Salat
blomkål
rødløk
nepe
erterbelger
rød paprika
avokado
litt sitronsaft
Del alt i biter og legg i en skål,
legg avokadoen øverst.
Press over litt sitronsaft, så blir ikke avokadoen brun.
Server den gode dressingen til salaten,
eller bland den i like før servering.
Vet du – DEN er min beste sommerdressing også – SÅ god!!
Jeg laget den, og hadde den til grillmat – fikk sånn skryt vet du – så det sender jeg til DEG!!!!
Har hengt oppskriften på kjøleskapet – for denne skal lages helt til jeg kan den utenat! Har tipset om den på bloggen også – og linket til deg, slik at flere kan få oppleve sommerens beste salatdressing!!
Takk igjen for at du så elskverdig deler med deg!!
Ha det så godt Gry!
Klem Lokki
Den så kjempe god ut. Inspirerende!
🙂
DEN så god ut!!
Har skrevet den ut og takker storslagent for din generøse deling av slike godsaker!!
Jeg har vært litt svingstang i formen i det siste, så har ikke fått med meg alt spennede som har skjedd her – men ser det er så mye – noe med skvallerkål å greier – du NÅ skal jeg kose meg her inne hos deg altså – moro!!!!
Fine sommerdager til deg!
Klem
Takk Lokki, fine sommerdager til deg og! Klem tilbake! 🙂
Den dressingen hørtes fantastisk god ut!
Skal prøvest idag! 🙂
Kan en lage i litt større mengder og oppevare i kjøleskap…? Har du erfaring med det`?
Kjempe flott blogg :))
Dressingen smaker nok best helt nylaget, men jeg har oppbevart den i kjøleskapet 1-2 dager, og det har gått helt greit. 🙂