I en gammel oppskriftsbok fant jeg:
Farmors tekake:
750 g hvetemel
2 dl vann
2 dl melk
150 g smeltet smør
2 egg
150 g sukker
50 g gjær
1/2 ts salt
*
topping:
100 g mykt smør
100 g sukker
2 ss kanel
+ 2-3 ss sukker
Rør ut gjæren i den lunkne vesken. (fingervarm)
la den stå til gjæren begynner å boble.
Hell sukker, hvetemel og salt i en bakebolle.
Lag en fordypning og hell i det avkjølte smeltede smøret,
begge eggene og melkeblandingen med gjær.
Rør sammen så alt er blandet.
Deigen er ganske bløt, og skal være sånn.
Sett den til heving under et klede.
Rør sammen mykt 100 g smør og 100 g sukker til topping.
Når deigen har hevet til dobbel størrelse, ca 40 min,
heles den ut på et bakepapirkledd stekebrett.
Klem og dytt det utover så det dekker stekebrettet.
Lag hull i det med baksiden av ei sleiv, eller bruk fingrene.
Smør utover toppingen av sukker og smør.
Strø over kanel.
Sett tekaka til heving på et lunt sted i ca 30 min.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Stek kaka i ca 20 min, til den er gylden.
Strø over de siste 2 skjeene med sukker, mens kaka ennå er varm.
Del den opp i biter.
Den smaker aller best litt lun og nystekt….
men kan også fryses.
Server gjerne en stor kopp te til,
eller kaffe, eller kald melk.
Denne kaken er deilig til kaffe. Minner om "gamledager" når kake til kaffen var vanlig… har bakt den flere ganger, like stor lykke hver gang.. Takk for supergod oppskrift 🙂
Today, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a
forty foot drop, just so she can be a youtube sensation.
My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but
I had to share it with someone!
my webpage > custom stickers
mimre mimre tilbake til den gang man fikk servert sånn kake! Takk for oppskriften, denne skal prøves ut snart 🙂
Klem fra Desirée
Ja, de er en gammeldags kake.. klem tilbake! 🙂
ÅÅÅÅÅÅ,det var noe for meg!
Så delig ut….du lager så masse godt at!
Ha en strålende dag du flinke Gry!
Klem Camilla
Så flott! Ha en strålende dag du og!
Klem tilbake. 🙂