Andebryst med rotmos og rød saus:
2-3 porsjoner
2 andebryst av ca 350 g (romtempererte)
1 ss rapsolje og 1 ss smør
*
Rotmos:
4 poteter
1 stor gulrot
1/4 mellomstor kålrot
1 hvitløkfedd
gressløk
1 dl fløte
30 g smør
*
Rød saus:
1 rød løk
1 nektarin
1 dl vann
1 ss brunt sukker
1 ts røbetpulver (bare vist du vil ha rødere farge)
2-3 ss andefett (fra stekingen)
salt og pepper
*
+ 1 oppdelt nektarin til servering
Rotmos:
Rens og del grønsaker og potet i biter.
Kok de i lettsaltet vann til de er møre.
Sil av vannet og ha i fløte og smør.
Stapp til det blir en mos.
Smak til med litt salt og pepper.
Rør til sist inn finhakket gressløk.
Rød saus til and:
Rens og hakk opp løken, del opp nektarinen og kast stenen.
Ha det i ei gryte sammen med vann og sukker.
Kokes til løken er helt mør, ca 8 min.
Hell massen i et dørslag, og press ut så mye som mulig
av sausen, kast resten.
Smak til med salt og pepper.
Når andebrystene er stekte,
røres det 2-3 ss med andefett i sausen.
Stekte andebryst:
Snitt opp skinnet, krydder godt med salt og pepper.
La de ligge på kjøkkenbenken i ca 1 time.(til de er romtempererte)
Varm opp olje og smør i ei stekepanne på sterk varme.
Ha i andebrystene med skinnsiden ned.
Stek i ca 5 minutter.
Snu de og stek i 3 min på andre siden.
Ta de ut av stekepannen og la de hvile i 4-5 min,
før de deles i skiver.
Server skiver av andebryst med rotmosen, den røde sausen og nekarinskiver til.
Tips: Server anden på varme tallerkener.
hi!,I love your writing very so much! share we
communicate extra about your article on AOL? I require
a specialist on this space to resolve my problem.
Maybe that is you! Taking a look ahead to look you.
My webpage : Custom Stickers,Custom Labels,Printing,
høres utroli nydelig ut..skal så teste til hælgen=) men som sagt så er det vanskelig å få tak på andefilet,men regne me at det går ant å bruke de som ligg i fryse disken på butikkan å?
Det er det jeg har brukt, bare husk å tine de helt før de stekes. 🙂
hei
Her ikkje så ofte tilgang til andebryst her i butikkane, men går det å bytte ut anda med kylling filet?
og aå lurte eg på ein anna ting…. Eg laga red velvet cake i dag (Manuela si oppskrift) og kaka vart grei den. Men i oppskrifta står det at vi skal bruke to bokser med fargepasta frå wilton. eg tok først ein, for eg tenkte det måtte vere feil i oppskrifta, men trngte to bokser for å få den fagen som ho hadde på deigen/røra si.
greier ein å oppnå like sterk farge med konditor farge, eller anna matfarge?
viss ein skal ha 2 bokser med wilton i kvar kake blir jo dette ei svært dyr kake….
ha ei fin veke vidare
klem
Kritine, skal du bruke kyllingfile, må du steke de så de er gjennomstekte. her er min oppskrift på red velvet cake http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2009/02/red-velet-cakerd-flyelskake.html Jeg ville bare brukt farge til jeg fikk deigen rød.
Ha det så fint! Klem tilbake 🙂