Andebryst med rotmos og rød saus.


Stekt andebryst servert med rotmos og rød saus.

 Andebryst med rotmos og rød saus:
2-3 porsjoner
2 andebryst av ca 350 g (romtempererte)
1 ss rapsolje og 1 ss smør
*
Rotmos:
4 poteter
1 stor gulrot
1/4 mellomstor kålrot
1 hvitløkfedd
gressløk
1 dl fløte
30 g smør
*
Rød saus:
1 rød løk
1 nektarin
1 dl vann
1 ss brunt sukker
1 ts røbetpulver (bare vist du vil ha rødere farge)
2-3 ss andefett (fra stekingen)
salt og pepper
*
+ 1 oppdelt nektarin  til servering
Rotmos:
 Rens og del grønsaker og potet i biter.
Kok de i lettsaltet vann til de er møre.
Sil av vannet og ha i fløte og smør.
Stapp til det blir en mos.
Smak til med litt salt og pepper.
Rør til sist inn finhakket gressløk.
 Rød saus til and:
Rens og hakk opp løken, del opp nektarinen og kast stenen.
Ha det i ei gryte sammen med vann og sukker.
Kokes til løken er helt mør, ca 8 min.
Hell massen i et dørslag, og press ut så mye som mulig
 av sausen, kast resten.
Smak til med salt og pepper.
Når andebrystene er stekte, 
røres det 2-3 ss med andefett i sausen.
Stekte andebryst:
 Snitt opp skinnet, krydder godt med salt og pepper.
La de ligge på kjøkkenbenken i ca 1 time.(til de er romtempererte)
 Varm opp olje og smør i ei stekepanne på sterk varme.
Ha i andebrystene med skinnsiden ned.
Stek i ca 5 minutter.
Snu de og stek i 3 min på andre siden.
 Ta de ut av stekepannen og la de hvile i 4-5 min,
 før de deles i skiver.
Server skiver av andebryst med rotmosen, den røde sausen og nekarinskiver til.
Tips: Server anden på varme tallerkener.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Andebryst med rotmos og rød saus.