Torsk og ostesaus:
4 porsjoner
1 fersk torskefilet ca 800 g
1 Romanosalat, 2 ss smør
2 gulrøtter
1 ts eddik, 2 ss sukker, 2 dl vann
2 dl fløte
100 g kremost
1/2 lime
1 egg
50 g smør
ca 1 dl hvitvin
salt og pepper
+
ris eller mandelpoteter til 4
Del fisken i 8 biter, skjær ut beinene som ligger i midten.
Beinene kan også fjernes med en pinsett.
Strø salt på fisken ca 1.5 ts.
Kok opp vann i en fiskekjele, legg i rista.
Vannet skal ikke være over rista.
Legg fiskestykkene på rista.
Hell litt hvitvin over hvert fiskestykke (vist du vil ha ekstra smak)
Damp fisken under lokk i ca 10 min, sjekk at den så vidt er kokt.
(du kan selvsagt trekke torsken i lettsaltet vann i stede)
Rens gulrøttene, og del de i strimler med potetskrelleren.
Bland sammen kaldt, vann, sukker og eddik.
Legg gulrøttene i og sett de kaldt.
Skjær av rotstykket av salaten, vask den,
og damp den i ca 4 min.
Eller kok den i lettsaltet vann i 2 min.
Ha over litt smør.
Kok opp fløte, ost, smør og litt hvitvin (4 ss), under omrøring.
Ta sausen av plata og rør inn en eggeplomme.
Smak til med salt og pepper.
Server den nydampede torsken sammen med gulrøttene, salaten, ris/poteter,
en limebåt og ostesausen.
Server den gjerne sausen, i en liten mugge til hver.
Server den gjerne sausen, i en liten mugge til hver.
Wow, så flott å få en oppskrift en kan heve hverdagsmiddagene med 🙂
Denne skal prøves!
🙂
Excelente preparación es una exquisitez sabrosa y delicada ,abrazos.
¡Gracias! la extremidad posterior 🙂
Ser ut som den restaurant retten! Du får det til å sjå ekstra godt ut! Naaaam…. Lyst å prøve denne varianten neste gang vi har torsk!
Ønsker deg ei strålande helg
Takk! Målet mitt er at det skal se like godt ut som det smaker.
God helg til deg og! 🙂
Utrolig inspirerende blogg for en som trenger hjelp til å variere hverdagsmiddagene !Du er kjempeflink!!!!
Så fint vist jeg kan inspirere! 🙂
Dette må jeg prøve Gry:) Ser supert ut! Ha en riktig fin helg:)
Ha en fin helg du og! 🙂
What a delicious and beautiful meal! I love your little pitcher with the sauce in it.
Thank you! 🙂