Saftig ovnsstekt kylling:
3-4 porsjoner
1 fersk kylling ca 1,3 kg
1/2 sitron
2-3 hvitløk
1 rødløk
1 kopp med sølvløk
1/2 chili
litt timian
1/2 dl rapsolje
1.5 dl vann
salt og pepper
Del opp 1/4 sitron og 1 hvitløk,
putt det og litt av timianen inni kyllingen.
Lukk en med 2 cocktailpinner eller 2 tannpirkere.
Hakk opp 1/4 chili, 1/2 hvitløk, 1 ts timian
og skallet av 1/6 sitron(bare det gule).
Bland det i oljen, sammen med 1/2 ts nykvernet pepper
og 1,5 ts salt.
Rens og del opp rødløken, ha løken, sølvløk,
resten av chilien, hvitløk og timian i ei ildfast form.
Pensel den krydrede oljen på undersiden av kyllingen.
Legg den i forma,
og smør oljen på oversiden.
Hell vannet i forma.
Stek kyllingen i forrvarmet ovn.
Først i 10 minutter på 240 grader.
Skru ned ovnen til 160 grader, og stek videre i 20 min pr 500 gram.
(1,3 kg kylling blir ca 50 min)
Smør over med olje 2-3 ganger mens kyllingen steker.
Ha på litt mer vann, vist det ser tørt ut.
Stikk ei bakepinne i den tykkeste delen av låret.
Kommer det ut blank veske, er kyllingen stekt.
Kommer det ut rosa veske, må den stekes litt til.
Ta kyllingen ut av ovnen,
og la den hvile i 10 min før du serverer den.
Server kyllingen med det tilbehøret du vil.
Poteter, ris, salat, brød, grønsaker…..
Mmmm,forsøker denne i dag allerede. Spesiellt frister det at du har chili i.
Takk! Lykke til! 🙂
Hei Gry! Dette ser godt ut! Ville samtidig gjøre deg oppmerksom på en trykkleif i headingen din. "Min barn" : mitt barn/mine barn. Beste hilsner fra nybakt pappa! Martin
Å, tusen takk, det har jeg ikke sett..! Gratulerer som nybakt pappa! 🙂
Bra blogg, Gry!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Tusen takk Magne! 🙂
Que lindo dorado del pollo me encanta es una exquisitez ,una gran receta,abrazos y abrazos.
Thank you Roaita! 🙂