Søte små eplekaker:
ca 20 stk
250 g sukker
250 g smør
4 egg
140 g hvetemel
140 g potetmel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
4-5 ss perlesukker
1-2 store epler
+ 20 pappformer
***
Rør smør og sukker hvitt,
rør så i et og et egg av gangen.
Sikt i hvetemel, potetmel og bakepulver.
Rør til alt er blandet.
Fyll formene 3/4 fulle.
Ta skall og kjernehus av eple.
Del opp eple i biter.
Legg 2-3 biter eple i hver form.
Strø over med perlesukker.
Strø over med kanel,
sett eplekakene på en stekeplate,
og stek de i forvarmet ovn 200 g,
i ca 20 min.
Prøv med en bakepinne om de er ferdige.
Bruker du store muffinsformer, må du beregne mer steketid!
Bruker du store muffinsformer, må du beregne mer steketid!
Server de søte små eplekakene lunkne.
***
De smaker godt som de er,
men ennå bedre sammen med litt krem.
Jeg lagde disse i litt store muffinsformer, og etter 20 minutter på 200 grader var de fortsatt flytende inni. Jeg skrudde opp temperaturen til 220 grader og stekte dem i 10 minutter til før de var ferdige. Men de var kjempegode og det er definitivt ikke siste gang jeg lager dem! 🙂
Alle ovnene er jo forskjellig, derfor pleier jeg å si at man må kjenne etter med en bakepinne om de er stekt. Skal føye til at bruker en store muffinsformer må men beregne mer tid. Takk for tilbakemelding, det setter jeg pris på! 🙂
I would love to try one!
🙂