Kyllinggryte med kokosmelk og ananas


Jeg er veldig glad i mat som nesten lager seg selv… 
Særlig når solen skinner på blå himmel,
 og jeg vil være ute.
 Kyllinggryte med kokosmelk og ananas:
til 4 personer
1 rå kylling ca 850 gram
6 store poteter
1 søtpotet
3 stilker stangselleri
1 stor gulrot eller 10 mini gulrøter
1 rød paprika
1 liten boks ananas, uksukret eller 1/4 fersk
1 boks kokosmelk, ikke lett
+ ildfast gryte med lokk
 2 fedd hvitløk
1 ts hakket ingefær
salt og pepper
 Rens og del opp poteter,ananas og grønnsaker.
 Hell over ananaslaken og kokosmelken, 
fordel kokoskremen(det som er på toppen) utover.
Krydder med salt, pepper, hvitløk og ingefær.
 Dra skinnet av kyllingen, og del opp kyllingen i passe biter.
(Tips fra en av mine leser:  Ikke kast,
 men ta vare på skinn og beingrind,
 frys det og kok kraft på det siden.)
Legg kyllingstykkene over grønnsakene,
 og krydder med salt og pepper.
 Sett lokk på gryta og stek den i stekeovnen
160 grader i tre timer.
***
Tips: har du dårlig tid… stek gryta på 225 grader i en time.
Eller lag den kvelden før,
sett den kaldt og varm den opp til neste dags middag.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

30 tanker om “Kyllinggryte med kokosmelk og ananas