Reinsdyrstek med stekte kantareller og viltsaus


 Deilig reinsdyrstek er egentlig ganske lett å lage.
 Reinsdyrstek med stekte kantareller og viltsaus:
til 4 personer
1 reinsdyrstek  ca 1,5 kg
2 gulrøtter
1 rødløk
1 bit sellerirot
Vann, 6 eienbær, salt og pepper
*
8 nykokte mandel poteter
*
ca 1/2 l kantareller (fra fryseren)
smør, salt og pepper
*
Saus:
3 dl kraft fra steken
2-3 dl seterrømme
1-2 ss ripsgele
 4-6 einebær
salt og pepper
 Knus einebær sammen med grovmalt pepper og salt.
Gni steken inn i det.
 Skrell og kutt opp grønsaker og løk.
Legg det i en ildfast form.
Varm ei stekepanne med 2 ss smør,
stek reinsdyrsteken lett på alle sider.
Legg den over grønsakene og sett i et steketermometer.
 Hell over 5 dl vann.
Stek steken på 180 g  til temperaturen viser litt under 70 grader.
Det tar ca 1 t pass på.
Den vil ettersteke litt etter at den er tatt ut av ovnen.
Pakk den inn i alliminiumsfolie.
 Hell stekeskyen gjennom et dørslag og mål opp ca 3 dl.
Varm den i en kasserolle og ha i rømme og ripsgele.
Smak til med knuste einebær, salt og pepper.
La det få koke opp under omrøring.
Du kan tilsette litt brunost vist du vil.
 Sprøstek kantarellene i godt smør.
Skjær steken i tynne skiver server.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

4 tanker om “Reinsdyrstek med stekte kantareller og viltsaus