Reinsdyrstek med stekte kantareller og viltsaus:
til 4 personer
1 reinsdyrstek ca 1,5 kg
2 gulrøtter
1 rødløk
1 bit sellerirot
Vann, 6 eienbær, salt og pepper
*
8 nykokte mandel poteter
*
ca 1/2 l kantareller (fra fryseren)
smør, salt og pepper
*
Saus:
3 dl kraft fra steken
2-3 dl seterrømme
1-2 ss ripsgele
4-6 einebær
salt og pepper
Knus einebær sammen med grovmalt pepper og salt.
Gni steken inn i det.
Skrell og kutt opp grønsaker og løk.
Legg det i en ildfast form.
Varm ei stekepanne med 2 ss smør,
stek reinsdyrsteken lett på alle sider.
Legg den over grønsakene og sett i et steketermometer.
Hell over 5 dl vann.
Stek steken på 180 g til temperaturen viser litt under 70 grader.
Det tar ca 1 t pass på.
Den vil ettersteke litt etter at den er tatt ut av ovnen.
Pakk den inn i alliminiumsfolie.
Hell stekeskyen gjennom et dørslag og mål opp ca 3 dl.
Varm den i en kasserolle og ha i rømme og ripsgele.
Smak til med knuste einebær, salt og pepper.
La det få koke opp under omrøring.
Du kan tilsette litt brunost vist du vil.
Sprøstek kantarellene i godt smør.
Skjær steken i tynne skiver server.
Hei Gry
Dette så helt nydelig ut,23.nov skal jeg invitere til 6 stjerners- med gode venner….Har du en ide om dessert?
Jeg foreslår Creme brule, lag den dagen før og brenn den med sukker rett før servering. link http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2012/01/creme-brulee-med-melkesjokolade-og.html eller http://gryskjokkenskriverier.blogspot.no/2010/11/creme-brulee-med-madeira.html Lykke til! 🙂
Det der ser virkelig ikke feil ut. Jeg kan tenke meg at Pommes Anna basert på de mandelpotetene hadde komplementert måltidet fullstendig!
Ja, det hadde sikkert vært godt! : )