Polentapudding med rød saus


 Da jeg var barn fikk jeg ofte denne desserten servert av min mor, eller min mormor.
Jeg kan huske, at den stod til kjøling i et åpent vindu.
Så nå, på søndag som var,
 laget jeg den,
 (for meg nostalgiske desserten)
 og satte den ut så den skulle bli kald.
 Polentapudding:
til ca 4 stk.
7,5 dl melk
1 dl polentagryn
2 ss sukker
2 mandeldråper
*
Rød saus:
2 dl råsaft (hjemmelaget eller kjøpt)(gjerne blåbær)
3 dl vann
1 ss potetmel
litt kaldt vann
 Kok opp melken og rør inn polentagrynene.
La det koke i ca 20 min på svak varme, rør jevnlig.
Rør inn sukker og mandeldråper.
Avkjøles litt før den helles over i ei serverings skål.
 Bland ut saft og vann, 
smak om du synes den er sterk nok på smaken.
Kok opp blandingen.
Rør ut potetmel i litt vann og hell det i mens du rører.
La det koke opp.
Avkjøles litt før det helles i en mugge.
*
Et gammelt råd for at ikke mugga skal sprekke,
 er å ha ei sølvskje i den.
 Sett desserten til avkjøling.
Kos deg!
*
Denne desserten kan godt lages dagen før den skal spises.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

11 tanker om “Polentapudding med rød saus