Ovnsstekt Falukorv servert med makaroni og spinatstuing


 Deilig hverdagsmiddag
lager du på under 30 min.
Sett stekeovnen på 200 g. 
Ovnsstekt falukorv med ost, tomat og basilikum:
til 4-5 personer
En stor falukorv ca 800 g
150 g hvitost
1 kurv små tomater 250 g
fersk basilikum
nykværnet pepper litt salt
Kutt opp falukorven, men ikke helt ned.
 Del opp ost og noen av tomatene.
Plasser falukorven i ei ildfast form.
 Legg ost , tomat og basilikum imellom pølsedelene.
Legg resten av tomatene i forma.
Strø rikelig med grovmalt pepper over.
Sett forma i forvarmet ovn 200 grader i ca 20 min.
Når forma er kommet i ovnen lages makaronistuingen.
 Makaroni og spinat stuing:
4 dl makaroni (5 min koking)
vann
3-4 dl spinat
4 dl melk
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 egg
salt og pepper
 Kok makaronien i rikelig med vann.
Smelt smør i ei gryte og rør inn melet.
Ha i melken under omrøring. 
Kok på svak varme mens du rører i ca 5 min,
(så melsmaken blir borte…)
Ta gryta av varmen og rør inn egget.
 Hell vannet av makronien,
 og rør inn makaroni og spinat i sausen.
Det skal ikke kokes mer,
Varmen fra sausen gjør at spinaten, blir lett kokt.
Smak til med salt og pepper.
 Ta formen ut av oven og server.
Pynt gjerne med friske basilikumblader.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Ovnsstekt Falukorv servert med makaroni og spinatstuing