Napoleonskake


 God gammeldags Napoleonskake.
De har holdt seg populær i mange år.
Husker at min mormor fortalte at hun kjøpte 
Napoleonskake på konditori for 25 øre. : )
Napoleonskake:
til 6 kaker
4 butterdeigsplater (frossne)
3 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)
3 dl fløte
3 ts gelatinpulver eller 3 blad gelatin
melis
vann
vaniljeessens eller romessens
 Tin butterdeigsplatene på et bakepair.
Etter ca 10 min kan de kjevles litt ut.
Prikk de med en gaffel.
Stek de i forvarmet ovn 200 g i 15 min.
Ta de ut av ovnen og avkjøl de.
Har de hevet seg mye, kan de presses lett ned, mens de er varme.
 Bland gelatin og vann, som det står på pakken, 
og smelt over vannbad eller forsiktig i microen.
Pisk krem av fløten og bland inn vaniljekremen.
Rør inn den smeltede gelatinen.
 Del de ferdigstekte og kalde butterdeigsplatene i tre.
Legg halvparten av platene i ei form, hell over kremen.
Legg over de resterende platene.
 Bland sammen melis, litt essens og vann til en tykk glasur.
Hvor mye glasur du vil ha er opp til deg.
Sett kakene kjølig i minst 2 timer,
kremen og glasuren skal stivne litt.
 Når kakene har fått stått kjørlig en stund, deles de lett opp.
Siden butterdeigsplatene er delt opp fra før, er de enkle å dele.
Napoleonskakene smaker best samme dagen de er laget, 
men nesten like godt dagen etter.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

9 tanker om “Napoleonskake