Dessert
med ferske VANILJESTENGER
som hovedingrediens.
***
Dette er mitt bidrag til oppskrifts konkurransen hos Vaniljeimporten.
Siden det bare de som har nominert meg som får stemme,
håper jeg de stemmer.
avstemmingen er først fra den 13.-18. februar,
(de som får stemme får mail fra Vaniljeimporten).
men vi fikk presentere vår oppskrift fra i dag den 6.
link her.
som hovedingrediens.
***
Dette er mitt bidrag til oppskrifts konkurransen hos Vaniljeimporten.
Siden det bare de som har nominert meg som får stemme,
håper jeg de stemmer.
avstemmingen er først fra den 13.-18. februar,
(de som får stemme får mail fra Vaniljeimporten).
men vi fikk presentere vår oppskrift fra i dag den 6.
link her.
Vaniljedessert:
Vaniljemousse toppet med vaniljemarengs.
(to store, eller fire passe store desserter)
*
Vailjemousse:
1 vaniljestang
2 eggeplommer
40 gram sukker
2 gelatinblader
2 dl fløte
*
Vaniljemarengstopping:
1 vaniljestang
2 eggehviter
20 gram sukker
+100 gram sukker
0,5 dl vann
1 teskje sitronsaft
*
Tilleggsutstyr:
Et termometer (de selges det bla.hos Panduro)
og en Creme Brulebrenner.
Del vaniljestangen på langs.
Skrap ut frøene.
*
Tips:
Lag ditt eget vaniljesukker.
Ta vare på de ut skrapte vaniljestengene
i en tett krukke, sammen med melis eller sukker.
*
*
Skill eggene,
Ha eggeplommer, vaniljefrø og sukker i en bolle.
Pisk til det blir en tykk eggedosis.
Pisk krem av fløten i en annen bolle.
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min.
Bruk et glass eller lignende, som tåler varme.
Ta ut vanner og sett glasset i en kasserolle med litt vann.
Varm opp vannet, og smelt gelatinen.
Bland sammen eggedosisen og kremen.
ta ut 1/3 og rør inn gelatinen.
Rør inn resten av kremblandingen.
Hell vaniljemousseen i to store glass, eller 4 vanlige.
Sett glassene i kjøleskapet.
Vaniljemarengsen lages som
Italiensk marengs, med varm sukkerlake.
Begynn med å pisk sammen eggehviter, 20 gram sukker
og frøene av en vaniljestang, så de blir halvstive.
Varm opp 100 gram sukker og 0,5 dl vann så det koker.
Fortsett å kok massen til termometeret viser 120 grader,
eller til sukkeret har kokt i ca 2-3 min og vannet er kokt inn.
Hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle
i marengsmassen, mens maskinen går.
Ha i 1 ts sitronsaft.
Pisk massen i ca 10 min,
til den er blitt stiv og fluffy.
Ta glassene med vaniljemousseen ut av kjøleskapet,
og topp de med marengsen.
Spis de som de er,
eller brenn toppen litt med en Brulebrenner, eller lignende.
Lag søte vaniljehjerter. Del utskrapte vaniljestenger i to og fest endene med litt smeltet sukker.
Form et hjerter, strø på litt sukker.
Sett hjertene på toppen til pynt.
Søtt og dekorativt.
Liker du søt dessert og vanilje?
Da er dette noe for deg!
Dette så veldig godt ut!
Nominerte deg i vaniljekonkuransen, og stemte på deg.
Nå har jeg vunnet en forundringspakke fra nettsiden konkuransen var på 😀
Blir kjempe spennende å se hva det er 😉
Kommer til å legge ut blogginnlegg når jeg mottar pakken min tenker jeg 🙂
WoW vilken fin vaniljdessert du har gjort!Mums vad gott det ser ut. Superfint med hjärtat av vaniljstång också.
Naaam, dette ser helt fantastisk ut! Jeg er fast leser av bloggen din å digger den, så utrolig masse bra 😀
Så nå har jeg gitt min stemme til deg på vaniljeporten 😀 håper du vinner og lykke til! 😀
Hvor ser det lækkert ud! Tak for opskriften:)
Beautiful! Your photos are so lovely and I love the dessert, also!
Hanne, Mett , Desiree:
Takk for søte kommentarer, den er kjempegod, men mektig…
Bare de som har nominert meg som får stemme,
og avstemmingen er først fra den 13.-18. februar.
(de som får stemme får mail fra Vaniljeimporten).
mmmm ser så godt ut! Skulle inn og stemme på deg, men fikk det ikke helt til… Sto så lite om hvordan der inne også.
Ha en fin dag, og håper du vinner!
Klem fra Desirée
Dette ma proves! Ser vanvittig godt ut! Jeg far ikke til a stemme…!
Du og du. Dette både høres og ser himmelsk godt ut! Nå iler jeg inn for å stemme på deg 🙂