Kanelknuter


 Jeg har bakt kanelsnurrer mange ganger…
men aldri kanelknuter.
Da jeg kom over en filmsnutt på youtube,
var jeg ikke sen å be… dette måtte prøves.
Prøv du og.
 Kanelknuter:
ca 20
125 g margarin
5 dl melk
1 egg
50 g gjær/ en pose tørrgjær
150 g sukker
1 ts salt
ca 1 kg hvetemel
+1-2 ts kardemomme vist du vil…
***
ca 150 g myk margarin
ca 300 g sukker
ca 2 ss kanel
**
1 egg
perlesukker
 Smelt margarinen i en kasserolle, ha i 
sukker, salt, krydder.
Rør til sukkeret er oppløst.
Ta kasserollen av plata og rør inn melken.
Blandingen skal være fingervarm.
 Rør ut gjæra i litt av blandingen.
Hell alt i bollen til kjøkkenmaskinen.
Ha i melet og egget.
 Elt sammen deigen i minst 5 min.
Sett den til heving i va 45 min.
Til den er dobbel størrelse.
 Rør sammen den bløte margarinen, sukkeret og kanelen.
 Legg deigen på benken som er bestrødd med hvetemel.
Kjevle ut til en avlang firkant ca 25 cm x 50 cm.
Smør kanelbalnding på den ene halvdelen. 
 Brett sammen den er nå ca 12 cm x 50 cm.
Del opp med et pizzahjul,
 eller en kniv i ca 20 deler.
 Ta en remse, snurr den,
 og vend den rundt hånda de to ganger.
Ta hånda ut, og stikk enden av deigen inn…
eller
 se denne på youtube:
 Legg kanelsnurrene i papirformer eller på bakepapir.
 Pisk sammen et egg og pensel snurrene,
strø rikelig med perlesukker oppå alle.
Etterheves i ca 45 min.
Stekes i 180 g ca 20 min.
 Avkjøl kanelsnurrene på rist.
Server de nystekte,
eller frys de ned til de skal serveres.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

13 tanker om “Kanelknuter