Jeg har bakt kanelsnurrer mange ganger…
Da jeg kom over en filmsnutt på youtube,
var jeg ikke sen å be… dette måtte prøves.
Prøv du og.
Kanelknuter:
ca 20
125 g margarin
5 dl melk
1 egg
50 g gjær/ en pose tørrgjær
150 g sukker
1 ts salt
ca 1 kg hvetemel
+1-2 ts kardemomme vist du vil…
***
ca 150 g myk margarin
ca 300 g sukker
ca 2 ss kanel
**
1 egg
perlesukker
Smelt margarinen i en kasserolle, ha i
sukker, salt, krydder.
Rør til sukkeret er oppløst.
Ta kasserollen av plata og rør inn melken.
Blandingen skal være fingervarm.
Rør ut gjæra i litt av blandingen.
Hell alt i bollen til kjøkkenmaskinen.
Ha i melet og egget.
Elt sammen deigen i minst 5 min.
Sett den til heving i va 45 min.
Til den er dobbel størrelse.
Rør sammen den bløte margarinen, sukkeret og kanelen.
Legg deigen på benken som er bestrødd med hvetemel.
Kjevle ut til en avlang firkant ca 25 cm x 50 cm.
Smør kanelbalnding på den ene halvdelen.
Brett sammen den er nå ca 12 cm x 50 cm.
Del opp med et pizzahjul,
eller en kniv i ca 20 deler.
Ta en remse, snurr den,
og vend den rundt hånda de to ganger.
Ta hånda ut, og stikk enden av deigen inn…
eller
se denne på youtube:
Legg kanelsnurrene i papirformer eller på bakepapir.
Pisk sammen et egg og pensel snurrene,
strø rikelig med perlesukker oppå alle.
Etterheves i ca 45 min.
Stekes i 180 g ca 20 min.
Avkjøl kanelsnurrene på rist.
Server de nystekte,
eller frys de ned til de skal serveres.
tusen takk for flott oppskrift!!Nyydelige kanelknuter! og fantastisk grunnoppskrift på boller 😉 nettopp tatt ut supergode fastelavensboller av ugnen 🙂
Anonym and Cute Everything: Thank you! : )
Elisabeth: Vaniljekrem i midten høres godt ut! : )
Tonemor: Sjokoladebiter.. mmmm. : )
Jesper: Så flott at du har bakt de! Koselig at du vil følge meg videre! : )
Bakte dei på sundag, og dei var heilt fantastiske!! Tusen takk for oppskrift, eg ser fram til å følgje skriveria dine vidare.
Og putter du sjokoladebiter inni så er de fantastiske:))
Mmmmm, får vann i munnen når jeg ser desse! Og et lite tips, de er kjempegode med litt vaniljekrem i midten:) det bare måtte prøves! Fin blogg:)
Those are very beautiful, and I am sure delicious, too!
looks delicious 🙂
Tusen takk Magne! : )
Brocante: Kom gjerne innom på kaffe! : )
Å du og du! Kan jeg komme til kaffe? Disse ser helt nydelige ut – ikke rart VG abefaler deg!
Bra blogg!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Siv: De både lukter godt og smaker godt! Ønsker deg og ei god helg! : )
Linn: De er gode, og du får bake de når du kommer hjem igjen, kos deg i England så lenge! : )
Nam! De så fantastisk gode ut! Hadde jeg ikke hatt en helt elendig ovn i studenthuset jeg bor i her i England, så skulle jeg bakt i morgen. Det får vel vente til jeg flytter hjem til Norge igjen i juni 🙂
Mmmmmmm kan tenke meg de lukter og smaker like godt som de ser ut.
Kanelsnurrer er en av mine bare må ha. Det å kjenne lukten av varme snurrer får munnen til å løpe i vann … Men nå har jeg lovet meg selv å kun spise slikt eller annet søtt kun i helgene. Så kanskje aktivitet i morra. For så å kunne servere om det kommer gjester innom lørdag eller søndag
Ønsker deg ei hærlig helg
Klem fra Siv