Crème Brûlée med melkesjokolade og Irish Cream


***

 Crème Brûlée er lett å lage til mange.
La alle gjestene brenne sin egen Brûlée.
  Crème Brûlée med melkesjokolade og Irish Cream:
ca 14 stk
5 dl melk
3 dl fløte
8 egg
200 g melkesjokolade
1 dl Irish Cream
+ 16 ts brunt sukker for brenning
 Varm opp melk, fløte og sjokolade rør hele tiden,
og ta det av plata når det nesten har nådd kokepunktet.
Rør sammen eggene.
 Hell 1 dl  Irish Cream  i,
og deretter
de sammenrørte eggene.
 Sil blandingen,
og hell den i ei stor mugge.
 Sett stekeovnen på 125 g
Finn frem serveringsskåler.
Bruk gjerne forskjellige.
Sett de i langpanna.
Hell  Brûléeblandingen i skålene.
Fyll opp med vann i langpanna
 Stekes i ca 45 min, til de kjennes faste ved berøring.
Avkjøles.
 Lag de gjerne dagen før de skal serveres.
 Lager du noen store og noen små,
kan gjestene velge …
 Strø på sukker,
 og brenn med en Brûléebrenner.
 Server gjene en kopp Espresso og et glass Irich Cream til.
 Fin servert i glass..
og søt i en liten kopp.
*
Tips: Sløyf Irish Cream, vist den skal serveres til barn.
Vil du ha en mektigere variant,
velg da kokesjokolade 70 % i stede for melkesjokoladen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Crème Brûlée med melkesjokolade og Irish Cream