Berlinerkranser laget etter den samme oppskriften min oldemor brukte, så min mormor.
Schønberg Erken har gått i arv, den er meget godt brukt, flere sider er løse og også permen,
derfor er den bundet sakken med en rød sløyfe.
Originaloppskriften.
Jeg har halvvert den.
Berlinerkranser:
ca 50 stk.
250 g mykt godt smør
1,5 hardkokt eggeplomme
2 rå eggeplommer
100 g sukker
375 g hvetemel
*
1-2 eggehviter
200 g perlesukker/knuste sukkerbiter
en kniv, en linial og litt hvetemel til utbaking
Kok 2 egg og avkjøl de helt. Skrell de og ta ut egeplommene.
Du skal bruke en og en halv.
Ha de kokte og de råe eggeplommene i en bolle,
sammen med sukkeret.
sammen med sukkeret.
Rør godt, så alt blir blandet.
Ha i det myke smøret,
og rør det vekselsvis inn,
sammen med hvetemelet.
og rør det vekselsvis inn,
sammen med hvetemelet.
Kna sammen så det blir en fast deig.
Sett frem alt du skal bruke.
Linialen, kniven, litt hvetemel.
Pisk sammen eggehvitene i en bolle,
og hell perlesukkeret i en flat skål.
Ta først ca 1/8 del av deigen og trill ut en fingertykk lengde.
Del den opp i like biter, ca 12 cm.
Lag kranser,
dypp de i eggehviten, så i sukkeret.
Legges på bakepapirkledd stekebrett.
Stekes i forvarmet ovn 180 g i ca 10 min.
Avkjøles i 5 min før de tas forsiktig av bakepapiret,
bruk en stekespade.
Avkjøl Berlinerkransene helt før de legges i en tett boks.
Tilbakelinking Kaker til jul | Grys kjøkkenskriverier