Vakker og god mat.
Stekt lammefilet, mandelpoteter og en vakker salat.
til 2 personer
400 g lammefilet
rullet i en krydderblanding av hvitløk/pepper og tørket persille
la de ligge på kjøkkenbenken så de blir romtemperert.
*
200-300 g mandelpotet
2 små neper
2 små neper
1 rødbete
1/2 granateple
blandet salat
lime
salt/pepper
godt smør
olivenolje
balsamicoeddik
Ta skallet av rødbeten og nepene med en potetskreller.
Skjær de i tynne skiver, bruk en ostehøvel.
Legg de i hver sin skål.
Hell litt olivenolje over.
Ha i tillegg ca 1 ss balsamicoeddik over rødbetene.
Rens granateplet.
Skrubb og del opp potetene i båter.
Stek de i en blanding av smør og olje.
Legg de på et kjøkkenpapir når de er ferdige.
Etterstek de litt like før servering
Stek lammefiletne i godt smør.
1 min på hver side på sterk varme,
så de minste 2 min til og de største 3-4 min.
Her er det jo en smak sak.
Disse ble sånn som vi liker det, medium rå.
La de hvile i 5 min før de skjæres i tykke skiver.
Legg gjerne over litt aluminiumsfolie så de holder seg varme.
Legg utover nepe, rødbeter, salatblader og granateple.
Hell over litt olivenolje og grovmalt pepper
Legg på potetbåter og kjøtt.
Litt faksalt og nykværnet pepper.
Legg en limebåt på toppen.
Server! : )
JA det der var vakkert!! Også ser det helt makaløst godt ut!!
Du er så flink Gry!!
Og rombladene under her… Oioioi jeg blir alltid inspirert her hos deg!! TAKK!!
Finfine novemberdager til deg Gry!
Klem
Dette så både vakkert og godt ut.
Inspirerende blogg du har.