Irsk lammegryte


Irsk lammegryte inspiret av Roald Dahls kjøkken.
 Deilig mat som nesten lager seg selv.
 Irsk lammegryte:
Til minst 4 personer
1 kg lammekjøtt med bein
(fårikålkjøtt går greit)
ca 750 g poteter
2 store løk
1 dl byggryn
1 ss hakket eller tørket persille
ca i l  l kraft eller 2 buljongterninger og 1 l vann
salt og kværnet pepper
1 jerngryte med lokk eller ildfast form med lokk
Del kjøttet i passe biter,
del skrellede potetene og løken i skiver.
Begynn å legg et lag med potet,
så et lag kjøtt,
 Så løk,  byggryn, salt, pepper
 og persille.
 Gjennta og avslutt med et lag potet.
Hell over kraft eller buljong,
 til det så vidt dekker lagene.
 Sett på lokket, og plasser gryte i stekeovnen.
Stekes i minst 3 timer 160 g.
Når 1/2 time gjennstår fjernes lokket,
så potetene får litt farge og blir litt sprø.
 Serveres med godt flatbrød, gjerne hjemmebakt.
 Kjøttet blir så mørt,
 at det nesten smelter i munnen.
Deilig mat som passer godt til årstiden.
***** I dag kom den første snøen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Irsk lammegryte