Viktors kanelsnurr med gulrot


 Disse har jeg bakt nesten helt alene!
Viktor er litt stolt.
 Kanelsnurr med gulrot:
ca 40 stk
50 g gjær
1 dl lunken vann
2 ss sukker
*
100 smør
8 dl melk
1 dl sukker
1 ts salt
2 ts kanel
ca 2 liter mel
4 dl raspet gulrot (2 store)
*
50 g mykt smør
sukker/kanel

Ha lunket vann gjær og 2 ss sukker i et glass.
Smelt smøret i en kaserolle og hell melken over,
 kjenn at det er fingervarmt. 
Rasp gulrøttene.
 Hell melkeblandinen, melet, gjæren, gulrot, salt, sukker og kanel
i en kjøkkenmaskin, eller i en kumme, vist du skal bake for hånd.
Deigen skal eltes i minst 5 min.
Settes til heving til den er blitt dobbel i størrelse.
 Del deigen i to.
 Først må det kjelves så formen blir avlang.
Bruk litt mel til utbaking.
Så må de smøres et lag smør på,
så et lag sukker og til sist det som Viktor liker best…KANEL!!
 Snurring av deigen er viktig…
se så fint det går!
 Det er tungt å skjære fine snurrer,
Viktor må bruke begge hendene.
 Viktor legger kanelsnurrene i papirformer,
det går like greit å legge de på bakepapir.
Heves i 30 min, stekes på forvarmet ovn 200 g i ca 15 min.
Deilige saftige nystete kanelsnurrer.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 tanker om “Viktors kanelsnurr med gulrot