Disse har jeg bakt nesten helt alene!
Kanelsnurr med gulrot:
ca 40 stk
50 g gjær
1 dl lunken vann
2 ss sukker
*
100 smør
8 dl melk
1 dl sukker
1 ts salt
2 ts kanel
ca 2 liter mel
4 dl raspet gulrot (2 store)
*
50 g mykt smør
sukker/kanel
Ha lunket vann gjær og 2 ss sukker i et glass.
Smelt smøret i en kaserolle og hell melken over,
kjenn at det er fingervarmt.
Rasp gulrøttene.
Hell melkeblandinen, melet, gjæren, gulrot, salt, sukker og kanel
i en kjøkkenmaskin, eller i en kumme, vist du skal bake for hånd.
Deigen skal eltes i minst 5 min.
Settes til heving til den er blitt dobbel i størrelse.
Del deigen i to.
Først må det kjelves så formen blir avlang.
Bruk litt mel til utbaking.
Så må de smøres et lag smør på,
så et lag sukker og til sist det som Viktor liker best…KANEL!!
Snurring av deigen er viktig…
se så fint det går!
Det er tungt å skjære fine snurrer,
Viktor må bruke begge hendene.
Viktor legger kanelsnurrene i papirformer,
det går like greit å legge de på bakepapir.
Heves i 30 min, stekes på forvarmet ovn 200 g i ca 15 min.
Deilige saftige nystete kanelsnurrer.
Ha gjerne litt melisglasur på toppen.
(se her hvor fint vi har dekket på et høstbord i hagen,
hvor vi serverer kanelsnurrene)
(se her hvor fint vi har dekket på et høstbord i hagen,
hvor vi serverer kanelsnurrene)
Takk for en fin blogg. Very nice.
Jessica 🙂
Nå har jeg bakt kanelsnurrene og de ble nyyydelige,bloggen din er utolig inspirerende,tar meg stadig i å drømme meg bort når jeg er her inne :)Bente Alkanger.
Flinking 🙂
Så veldig godt ut
Så bra digg ut
Anonym: Ja Viktor var kjempeflink! : )
Oliv: Så koselig at jeg kan inspirere, skal komme innom bloggen din. : )
Så utrolig fristende… og flinke Viktor! Disse skal jeg og Marie jammen bake i morgen 🙂
Bruker ofte bloggen din til å hente inspirasjon 😉
Du er en mesterkokk!
Klem fra meg (Stilig header)
åhh disse ser nydelig ut, og så flink viktor er 🙂 klem fra swimzy