Svinestek med smak av krekling, sennep, chilli og rosmarin.


Vist smaken av kjøttet er viktigere enn sprø svor,
anbefaler jeg at du prøver denne oppskriften.
Svinestek til 4 personer:
1 stk svinestek ca 800 g.
Del opp svoren i ruter.
Eller fjern svoren……
*
Tilbehør:
800 g små mandelpoteter
*
Blomkålpure: av 400 g blomkål + 1 dl fløte.
– kok blomkålen mør,
Hell av vannet og ha i fløten.
Lag pure med en stavmikser,
smak til med salt og pepper.
*
Salat av:
 1 avokado, 2 tomat
og olivenolje, salt/pepper.
Marinade:
2 ss kreklingsirup (alternativ solbærsirup)
2 ss sennep (Dijon)
1/2 ts chilliflak
1-2 ts hakket rosmarin
1 ts salt
1/2 ts pepper
Kreklingsirup,
sennep,
chilli,
opphakket rosmarin, salt og pepper
blandes til en marinade.
Gni inn hele svinesteken i marinaden.
La den ligge og trekke til seg smakene
 i minst 1 time, gjerne natten over.
Vask potetene og ha de i en ildfast form.
Legg svinesteken over,
 og sett i et steketermometer
Stekes i ca 180 g forvarmet ovn til
 steketermometeret viser 70 grader.
Ta steken ut av ovnen, kjenn om potetene er ferdige,
vist ikke, stek de litt til.
Svoren blir ikke så sprø, men kjøttet smakte kjempegodt.
Skal du ha sprø svor anbefaler jeg den linken her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Svinestek med smak av krekling, sennep, chilli og rosmarin.