Vanilla Victoria Sponge Cake


 Deilig vaniljekake fylt med pisket krem og toppet med et melisdryss.
 Jeg har nettopp vært i London, og har selvfølgelig kjøpt flere
kokebøker og matblader der.
 Har du vært på matavdelingen i 1 etg på Harrods?
Den er absolutt verd et besøk!
Jeg kjøpte bla. Vanilje-ekstrakt der.
Så da ble valget lett…. Vaniljekake fra ei av mine nye kokebøker. : )
 Vanilla Victoria Sponge Cake:
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
175 g sukker
175 g mykt smør
3 egg
1,5 ss vailjeekstrakt
3 ss melk
 Vei opp og sikt mel og bakepulver i en bolle.
Ha i sukker, eggene, det myke smøret,
 og vaniljeekstrakten.
Pisk alt godt i en mikser.
 Ha i melken og pisk litt til.
Smør ei form 20 cm, og ha deigen i.
Jeg brukte ei silikon roseform,
 men bruk gjerne ei vanlig bløtkakeform.
Stekes i forvarmet ovn 30-35 min.
Kjenn med en bakepinne om kaka er ferdig.
Avkjøl kaka på rist i 5-10 min før den tas ut av forma.
(Jeg plagdes litt med å få ut kaka….
tror ikke silikonformer skal smøres?)
 Når kaka er helt avkjølt, kan den fylles med
smørkrem og syltetøy… eller med pisket krem.
 Strø godt med melis over.
Deilig kake med god vaniljesmak.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 tanker om “Vanilla Victoria Sponge Cake