Hvit aspargessuppe


Hvit aspargessuppe:
4 porsjoner
1 bunt hvit asparges (ca 16 asparges)
5 dl vann
1 terning kyllingbuljong
2 ss smør
1 dl fløte
salt og hvit pepper
Skrell aspargesen med en potetskreller.
Skjær av toppene ca 5 cm.
Kok stilkene i 4 dl vann tilsatt buljongterningen i ca 15 min,
til de er møre.
**
Kok opp vann i en annen kaserolle, og ha i aspargestoppene.
Kok de til de er møre ca 10 min.
Hell vannet av toppene, de skal i suppen til slutt.
Mos aspargesstilkene i buljongen med en stavmikser.
( eller hell alt i en blender.)
Ha i smør og fløte,
og kok opp suppen under omrøring.
Smak til med salt og hvit pepper.
Legg til sist i aspargestoppene,
 og server suppen varm.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Hvit aspargessuppe