Fransk sjokoladekake


 Sjokoladekake med granateple og krem.
Oppskriften fant jeg i et blad for lenge siden,
 og gjemte den i oppskrifsboken min.
 Fransk sjokoladekake:
2oo g mørk kokesjokolade
200 g smør
4 egg
2,5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
 Topping:
1 stk granateple.
Tilbehør:
 3 dl pisket fløte
 Del sjokoladen og smøret i biter,
ha det i en plastkumme og smelt det i microen  2 min full styrke.
Avkjøles og blandes.
Pisk stiv eggedosos av egg og sukker pisk inst 5 min.
Bland sjokoladesmøret og sitet hvetemel i eggedosisen.
Hell kakerøren i en smurt og bakepapir kjedd form ca 26 cm diameter.
Stek kaken i forvarmet ovn 175 g,  30-35  min.
Mens kaka stekes kan du rense granateplet…
 Avkjøles litt og venes oppned på et serveringsfat.
dra av bakepapiret.
Hell granatepekjærnene over kaka.
 Enkel god og vakker pynt!
Server kaken lun sammen med krem.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Fransk sjokoladekake