Vi feiret naboen sin 50 årsdag i helga,
og da måtte jeg finne på ei spesiell kake.
Siden han plukker mye blåbær og bor her i Nordvika,
ble det naturligvis en blåbærkake med navn Nordvikakake.
Sjokoladebunn:
(26 cm rund form)
3 egg
2,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
1,5 dl melk
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl kakao
Bland sukker og egg,
siktet mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao,
vekselsvis med melk og avkjølt smeltet smør.
Rør til deigen er glatt.
Helles i en smurt rund form 26 cm.
Stekes i forvarmet ovn 200 g i ca 30 min.
Avkjøles på rist.
Blåbærfyll/blåbærfromage:
3 dl fløte
3 dl Creme Fraiche eller Seter rømme
2 dl konsentrert blåbærsaft gjerne hjemelaget
6 blader med geleatin
litt vann
Mål opp 2 dl konsentrert blåbærsaft.
Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann.
Etter 5 min helles vannet av gelatinen,
la ca 2 ss vann være igjen.
Smelt gelatinen over vannbad eller ca 30 sekund i microen.
Bland gelatinen i saften rør godt.
Sett den kalt til den
så vidt begynner å stivne (ca 30 min).
Pisk kremen stiv, tilsett Creme Fraichen,
pisk til alt er stivt.
Tilsett nå den lett stivnede blåbærsaften.
Rør lett til alt er blandet.
Del kakebunnen i tre.
Legg en av bunnene på et serveringsfat.
Fest en kakering rundt (26 cm).
Hell over halvparten av blåbærkremen.
Legg på en ny bunn og resten av kremen,
avslutt med den siste bunnen.
Sett kaken kaldt i ca to timer (gjerne lengere).
Sett kaken kaldt i ca to timer (gjerne lengere).
Bruk en Creme Brulebrenner til å varme rundt kakeringen,
eller løssen kaka fra ringen med en kniv.
Topping:
60 g mykt smør
100 g kald kremost (gjene Tine sin)
1 pk melis
Pynt:
Blåbær og sitronmelisseblader
Pisk sammen smør, ost og melis.
Tilsett litt essens vist du vil.
Bland alt godt i en mikser, til kremen er fluffy.
Ha kremen i en sprøytepose,
med tipp nr 1M eller lignende.
med tipp nr 1M eller lignende.
Sprøyt roser, begynn i midten av kaka.
Sprøyt til hele toppen
er dekket.
Sett ei blåbær
midt i hver rose.
midt i hver rose.
Pynt til sist med små sitronmelisse blader.
Du kan også bruke mynteblader eller blåbærblader.
Kake ble god, passe søt og godt mottatt av jubilanten.
Tips: Bak gjerne kakebunnen dagen før, så er den lettere å dele.
Tips: Bak gjerne kakebunnen dagen før, så er den lettere å dele.
Nå er jeg i gang å bake denne spennende kaka 🙂 Pisket kremen i mixmaster og tilsatt Creme F. – men etter videre pisking ble kremen tynnere… Er det best å bruke håndkraft? Den tyknet heldigvis ved litt håndvisping. Ikke sukker i kremen (kun fra saften?)
Og må meddele at kake ble godt mottatt og smakte veldig godt :-))
Heldig er den som har deg til nabo:)Den så bare SÅ god ut, må prøve den og gleder meg til det:D Tusen takk for at du delte den:)
Takk! Jeg er glad vist jeg kan inspirere! 🙂
Den kaka så bare helt fantastisk ut, den skal jeg prøve meg på. Tusen takk for inspirasjonen.
Hilsen Arnhild
Takk! Lykke til! 🙂
Ååååå denne ser bare helt fantastisk ut!! Nydelig pyntet med rosettene på toppen! Nam nam sier jeg bare 🙂
Klem fra Desiree
Takk! 🙂
Takk for hyggelige kommentarer.
Nina: velkommen som følger. 🙂
Hei.
'Oppdaget' akkurat din blogg, og den er bare sååååå flott. Gleder meg til å lese mer og følge deg videre.
Har trykt liker på FB også.
♥hilsen fra Nin@Merete
ninadahl@bbnett.no
Oh my goodness gracious …. denne ser helt himmelsk ut. Du er utrolig dyktig. Takk for at du deler oppskriften og forklarer så godt. Denne skal prøves ut.
Marit
Hei Gry. Denne kaken har du lykkes med, utrolig fin og elegant. Fin og kreativ jobb!
Gratulerer med den store kaken er virkelig flott er den store og vakre kaka jeg har sett i blogger, ser fantastisk og veldig deilig, klemmer.
Wow!
Hei!! Spennede kake!! Så flott for naboen å få en slik prakt kake!! Ha en fin dag! AnneK:-)
åååh namnam , den såg god ut!! 🙂
Cathrine