Dessert med smak av sen sommer.
Har du bær i fryseren kan du lage desserten hele året,
og minnes den vakre sommeren som var.
Dessert med smak av sen sommer:
4 porsjoner:
3 dl fløte
1 ss sukker eller sukrin
100 g Philadelphia eller lignende ost
+ marinerte bær
Marinerte bær:
250 g blandede bær, ferske eller frossne.
Jordbær, blåbær, bringebær, rips…
litt urter:
sitronmelise/mynte/lavendel (1 stk)/ringblomst.
(i butikkene selges jo mynte og sitronmelisse hele året,
lavendel og ringblomst kan tørkes og brukes )
1,5 dl hvitvin
2-3 ss sukker eller sukrin
Kok opp hvitvin og sukker eller sukrin
sammen med urtene.
La det småkoke i ca 5 min
Plasser bærene (frossne eller ferske) i ei vid skål.
Hell over den varme laken.
La det stå til laken blir kald.
Fjern de kokte urtene før bruk.
Pisk krem av fløten og vend osten og sukker/sukrin i forsiktig.
Legg de kalde bærene + litt lake og ostekremen
lagvis opp i glass, begynn med bær så krem så bær igjen …..
Bruk gjerne vinglass.
Avslutt med bær,
(velg gjerne ut de fineste på forhånd).
Pynt med litt
friske urter på toppen.
Server gjerne desserten sammen med
et glass søt hvitvin eller sterk kaffe.
Jeg hadde gledet meg til å lage denne desserte og i dag fikk jeg laget den. Tusen takk den ble kjempegod!!!
Hvis jeg skal lage den en annen gang vil jeg i midten legge et tynt lag med knust kjeks og så fikk jeg et forslag fra min sønn om litt mørk sjokolade på toppen.
Mvh Grethe
Laget denne i går,
den smakte fantastisk godt!
Ser väldigt vackert och gott ut.
Trevlig helg!
Kram, eller vad säger man på Norska, klem?
Annelie
Den tror jeg må smake himmelsk – takk for oppskrift!
Ha en fin helg 🙂