Dette brødet har jeg hatt lyst til å bake lenge!
Det var virkelig verd det,
bedre brød skal en lete lenge etter!
En stor takk for inspirasjon til bloggen: Mat på Bordet ,
og jeg anbefaler denne videoen.
Her er min oppskrift på
No knead bread – ikke knadd brød:
400g hvetemel
100 g grovt speltmel
50 ghampfrø(eller annder frø)
1/4 ts tørrgjær
1 ts salt
4 dl vann
*
1 jerngryte med lokk
1 bakepapir
1 dl mel
1 slikkepott
tykke grytekluter
Bland alt det tørre i en litt stor bolle, og hell i vannet.
Rør lett til alt er blandet.
Settes til langtidsheving under plast i 12-20 timer.
Etter ca 12 timer helles deigen ut på et bakepair,
som er dekket med mel.
Ta deigen og brett den sammen fra alle kanter,
med en slikkepott. Pass på at det er nok mel,
så den ikke sitter fast på papiret.
Finn frem doble grytekluter, så du har de klar til senere!!
Dekk over deigen med bakebollen.
Dette skal nå heve i ca 2 timer.
etter 1,5 time settes gryten i stekovnen.
Sett den på 250 g.
Når det er gått 1/2 time tas gryten ut av ovnen,
det er nå du trenger de doble gryteklutene,
gryta er glodvarm!!
Sett gryta på en rist og ta av lokket.
Hell/putt nå deigen i gryta og sett lokket på.
Sett gryta tilbake i ovnen. den skal stekes i ca 30 min på 250 g.
Etter 30 min tas lokket av og brødet viderestekes i 15 min på
220g. Hell brødte ut av gryta og avkjøl det på rist.
Brødet smakte nydelig!
Det ble oppspist av 4 voksne og 1 barn en sen frokost.
Jeg satt deigen kl 18.00, lot den stå til neste morgen……
8.00 knadde jeg den sammen og satt den under bollen.
09.30 satte jeg på ovnen med gryta i.
10.00 helte jeg deigen i den varme gyta og satte den tilbake i ovnen.
10.30 tok jeg av loket og senket temperaturen.
10.45 tok jeg ut brødet og la det på en rist.
11.00 – spiste vi det opp………..
Neste gang tror jeg at jeg baker det kvelden før. : )
Så flott blogg du har, og her inne var det mye godt! Og så liker jeg at du har mange oppskrifter og tips til pynting av cupcakes og muffins… ;o) Ja, for jeg har muffins-dilla, bare stikk innom muffins-bloggen min og ta en titt :o)
Hilsen Bea