Hjemmelagede ispinner,
må vi ha i fryseren når det er sommer og sol!
Is kan lages med mange forskjellige smaker,
av bare frukt og
laktosefri for de som ikke tåler melk.
Is kan også lages med få kalorier,
eller lite karbo.
Bringebæris:
3 dl fløte
2 egg
100 g sukker
150 g frossne bringebær
Pisk fløten til krem.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland, og ha i frossne bringebær
Fordel massen i isformer og frys i minst 3 timer.
Laktosefri bytt ut fløten med Wipping.
For lavkarbo bytt ut sukkeret med sukrin.
Luxusis:
2,5 dl kremfløte
50 gr melis
1 ts vaniljesukker(ekte)
3 eggeplommer
150 g knuste sjokoladekjeks
(( er iskremen til bare voksne kan kjeksen byttes ut med
2-3 ss konjakk, 4 ss knuste valnøtter og 4 ss hakket mørk sjokolade ))
150 g knuste sjokoladekjeks
(( er iskremen til bare voksne kan kjeksen byttes ut med
2-3 ss konjakk, 4 ss knuste valnøtter og 4 ss hakket mørk sjokolade ))
***
Pisk krem av fløten.
Pisk eggedosis
Pisk eggedosis
av eggeplommer, melis og vanilje.
Knus kjeksene.
Bland alt lett.
Fryses i minst 3 timer.
Iskrem for den som teller kalorier:
200 g frossne bringebær, jordbær, blåbær
300 g kesam
smak til med søtstoff.
Bland alt raskt i en foodprosessor/matblender.
Hell i former og frys minst 3 timer.
Fruktis:
4-6 nektarin eller fersken
100 g bringebær gjerne frossen
+litt søtstoff eller sukker om nødvendig
Skrell nektariene og fjern steinene.
Ha nektarin og bringebær i en matblender.
Smak om det trenges mer søtt.
Helles i isformer og fryses minst 3 timer.
Server gjerne isen med sjokoladetrekk og kakestrø.
**
**
Sjokoladetrekk/canache:
100 g mørk sjokolade
1 dl fløte
Kok opp fløten, hakk opp sjokoladen og ha den i.
Rør til glasuren er jevn. Avkjøles til romtemperatur.
Dypp ispinnen i sjokoladen så i kakestrø.
2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
Hvis du har lyst at din matblogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
Velkommen!
Takk for kjempeflotte isoppskrifter! Må ut og kjøpe meg isformer. Mo