Lag en stor porsjon med deilige Biscotti,
så har du kaffebrød hele sommeren,
Biscotti med mandler nøtter og tørket frukt:
(ca 100 biter)
300 g mandler/nøtter
200 g tørket frukt epler/aprikos
200 g tørket frukt epler/aprikos
500 g hvetemel
ca 50 g hvetmel til utbaking
ca 50 g hvetmel til utbaking
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1 ss vaniljesukker
mindre enn 1/4 ts salt
300 g sukker
6 store egg
1 ts mandeldråper
Mandler/nøtter stekes i ovnen 10 min 180 g, avkjøles.
Frukt og mandler/nøtter hakkes grovt.
Pisk eggene lett i en bolle.
ha i mel, bakepulver, salt, mandeldråper, vaniljesukker,
sukker, frukt og mandel/nøtter.
Hell deigen ut på benken og del den i 6 like deler.
Rull ut til de er like lange som stekebrettet.
Bruk mel vist de er for klissete.
Legg 3 og 3 lengder på bakepapirkledde stekebrett.
Trykk de lett ned med fingrene.
Trykk de lett ned med fingrene.
Stekes i 180 g forvarmet ovn ca 30 min.
Bruker du varmluft kan begge brettene stekes samtidig.
160 g i ca 20 min.
Ta kakelengdene ut av ovnen,
skjær de litt skrå mens de er varme,
ca 18 biter pr. lengde.
ca 18 biter pr. lengde.
Legg kakene tilbake på stekebrettet med skjæreflata opp,
etterstekes i ca 5-10 min,
vendes og stekes like lenge på andre siden.
Pass på så de ikke blir for brune.
***
Kakene blir harde og er veldig holdbare.