Fristende litt mandelbunnaktige muffins med rosa topping.
Havrekli og mandeldråper er fin erstatning,
Muffins med havrekli:
1 boks kesam
4 egg
1 dl matolje
2,5 dl sukker
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 dl havrekli
10 mandeldråper
**
Bland alt sammen i en bolle,
rør så lite du kan til alt er blandet.
Sett papirformer i muffinsbrett,
og fordel røren, det blir ca 24.
Stek muffinsene i forvarmet ovn 175 g
i ca 20 min.
Tips:Jeg tar ut muffinsene enkelt med en stekegaffel.
Avkjøl de på rist.
Rosa topping med bringebærsmak:
200 g mykt margarin(helst soft)
200 g ferkost(Philadelphia)kald
500 g melis
litt rosa matfarge
10-12 dråper bringebæressens(Panduro)
+ pynt
Bland ost og smør i en matmikser,
bland det godt.
Tilsett litt rosa farge,
essens og melis.
Rør til toppingen er kremet og fluffy.
(Skiller kremen seg har den nok fått litt for høy temperatur.
Sett den kaldt gjerne i fryseren 15 min,
tilsett mer melis og pisk den opp igjen)
(Skiller kremen seg har den nok fått litt for høy temperatur.
Sett den kaldt gjerne i fryseren 15 min,
tilsett mer melis og pisk den opp igjen)
Ha toppingen i en sprøytepose.
Sprøyt rundt så det blir lik en rose.
Får du det ikke til, bare prøv på nytt,
øvelse gjør mester
og smaken er like god uansett!
(alle som har gått på Cacaskurs har lært dette)
Sprøyt på alle…….
Pynt med for eksempel Operamint
og små sukkerkuler.
Muffinsene kan godt singelfryses.
Lag søte papirformer, se oppskrift her.
Anonym: det skal stå margarin, skal rette det. : )
Det står "smør" i oppskrifta, men bruker du margarin siden det står "helst soft"?
Nam nam de så vanvittig gode ut! Lekre også 🙂
Jeg var nylig innom Cacasbutikken i Oslo, men hadde glemt handlelappen på hotellrommet så jeg fikk ikke kjøpt alt det jeg skulle ha… Var litt skuffet der, for hun som sto i butikken var mere opptatt av dataen på kassen sin enn av å betjene meg…
Skal på Cacas kurs snart her oppe, de har klart å få nok deltagere nå så tror det blir før påske, gleder meg masse!
Forresten, hvilken tupp/tyll har du brukt på toppingen? Jeg kjøpte en feil på Cacas nå, og fikk da selvfølgelig en for lite med meg hjem sukk…
Klem fra Desiree
En ting er at oppskriftene dine ser fantastiske ut, men jeg må bare kommentere at bloggen din er utrolig inspirerende for oss som ønsker å lære litt mer om det estetiske også! Jeg ser stadig på matstylingtipsene dine!
Å du milde – det stopper aldri med deg – du inspirerer!! Du er sabla flink – knakende dyktig!!
Og jeg som akkurat har kjøpt essenser hos Panduro – trengte sånn karamell du hadde i Dumlemuffinsen, og så tok jeg likså godt med noen smaker til – og her får jeg brukt for det før jeg aner!!
Tror forresten jeg skal starte med nye matvaner – BARE muffinsene dine – DET hadde blitt fest hver dag!! – oioioioi :))
Ønsker deg en nydelig uke!!
klem Lokki
Dette så da utrolig lekkert ut?
Desverre har "bakerånden" forlatt meg, men jeg håper den etterhvert finner veien tilbake hit!
Denne så skikkelig herlig ut. Elsker muffins med litt spark. 🙂
Legger den til minne:)
Sono bellissimi ♥ ciao
Oj! Kjapt svar! : )
Takk!
Lurer på om jeg må kjøpe flere sånne sprøytetupper. Blir veldig fint!
Jeg singelfryser de med topping. Topping med ostesmørkrem egner seg godt til frysing. Pakker muffinsene forsiktig i boks eller poser etter ei natt i fryseren. De holder seg godt i ca 3 mnd.
Overlever toppingen frysing uten å blir klissete og rar, eller fryser du de da før pynting?