Karbonarer med dill:
400 g karbonadedeig
en kvast dill
1 egg
1 ts salt
litt pepper.
smør til steking
Rør karbonadedeigen med salt og pepper
tilsett hakket dill og et egg.
Rør godt til alt er blandet.
Smelt 1 ss smør i ei stekepanne på ganske sterk varme.
form 4-6 karbonader,
stek de gyldne.
Rotmos til 4 personer:
400 g poteter
300 g kålrot
200g gulrot
1,5 dl fløte eller melk
ca 1 ts salt
ca l/2 ts pepper.
*
Rensk og del opp poteter,
kålrot og gulrot.
kokes møre i vann (ca 20 min)
Hell av vannet, og stapp til en fin masse.
Rør inn fløte/melk, salt og pepper.
Server 1/2 oppdelt eple og 1 ss tyttebær (pr porsjon)
Deilig vintermat.
Så veldig godt ut!
Jeg pleier alltid å ha litt revet muskatt nøtt i rotmosen, som prikken over i'en.
Det så veldig godt ut 😀
Rotmos er så godt
Kjempebra tips! Den rotmosen skal prøves snart, den må jo være god til flere ting vil jeg tro 🙂
De karbonadene så veldig enkle og gode ut…det trenger vel ikke alltid å være så avansert for at det skal smake godt…
Ha en fin kveld
Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.
Vann i munnen. Og den der går an å adaptere selv for en som skalspiseutensukker,melkogmel…! 😀