Risotto kan varierers på mange måter.
Risotto med sopp: (til 2 personer)
175 g risottoris
1/2 løk
50 g smør
1 glass hvitvin
1/2 l buljong
50 g parmesan
250 g sopp, gjerne blandet.
salt/peper
Del løken fint.
Rasp parmesanen og mål opp risen.
Smelt litt av smøret i en tykkbunnet gryte, bruk middels varme.
Ha løken i smøret og stek til den er blitt myk.
Ha i risen og vinen.
Kok og rør til det blir en tykk masse.
Spe med buljong litt etter litt og kok inn, gjennta….
Det tar ca 18 min til risen er kokt,
(den skal ha en liten hard kjerne.)
Rør i soppen.
Ta gryta av plata og rør inn smøret.
Rør så i parmesanen,
og smak til med salt og pepper.
Severes varm i dyp tallerken,
med masse revet parmesan på toppen.
Jeg elsker risotto! Denne her må prøves en dag da de søte små og den kresne mannen er borte 🙂
Takk for oppskrift!