Limoncello del 1


 Jeg vil lage Limoncello til Påske.
Limoncello er en Italiensk sitronlikør.
Den skal stå i 40-60 dager og trekke ut sitronsmak,
så da må jeg begynne nå.

 Limoncello:
skall av 8 sitroner
1/2 liter 60 % sprit.
+
1/2 l vann
250 g sukker
 Vask sirtonene godt i lunket vann.
Tørk dem.
 Ta skallet av sitronene med en potetskreller.
 Pass på så du ikke får med det hvite,(det er bittert.)
 Legg skallet i et glass,
 jeg har brukt et norgesglass,
og hell spriten over.
Skru på tett lokk.
Settes kaldt og mørkt i 40-60 dager.
***
Det skal siles og blandes med sukkerlake om ca 60 dager.
så følg med  del 2 kommer da.
I mellomtiden kan du jo lage noe av sitronsaften, sjekk her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

6 tanker om “Limoncello del 1