Oreokake:
2 pakker Oreokjeks
100 g smør
3 dl fløte
200g Philidelphiaost
100 g melis
1 pk sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
50 g kokesjokolade og 3-4 kjeks til pynt
Knus 2/3 av kjeksen
bland den med 100 g smør
Trykk massen ut i ei kakefom
med løs ring(vanlig bløtkakeform)
Pisk fløten til krem.
Rør ost og melis sammen,
bland det forsiktig i kremen.
Bre 1/2 av kremen over kjeksbunnen,
knus noen kjeks og dryss over.
Sett kaka kjølig.
Bland melk og sjokolademousse
sammen og pisk den stiv.
Bre all sjokolademousseen over kaka,
og knus noen kjeks til og dryss over
(husk og ta av noen til pynt)
Bre til sist resten av ostekremen over.
Smelt sjokoladen i en pose i microovnen ca 1,5 min,
pass på så den ikke brenner seg.
Sprøyt sjokoladen over kaka.
Sag kjeksene forsiktig i to med en brødkniv.
Le de på kaka.
Oreokaka blir best vist den lages
dagen før den skal spises.
Kjempe god kake det der.
Vil bare tipse om å bruke bare ringen på kakeformen. Sett den rett på kakefatet, så slipper man den glatte ringen som sender kaka rundt på fatet. Tips 2 er å prikke litt i bunnen med gaffel, slik at den ikke blir sååå hard.
Oppdaget bloggen idag, skal nok stikke innom i ny og ne. Hilsen Mona
Flott blogginnlegg! Håper du har tid til å komme innom butikken i løpet av helgen og få deg en kopp kaffe. Klem fra Gitte
Flott kake!!
Oreokake er en av de beste kakene jeg vet om 🙂 Nam nam! Mektig er den, så klarer som regel bare et stykke 😉 I min oppskrift smeltes det en plate hvit sjokolade opp i ostekremen, det er virkelig godt. Bør prøves 🙂
Ha en fin dag!
Le tue ricette sono sempre molto belle, ciao
Hei, den ser jo så godt ut, heldige dem som skal få servert denne kaken;)