Tykk og klissete karamellsaus smaker,
Karamellsaus:
2 dl kremfløte
1 dl sukker
1 dl lys sirup
50 g + 50 g smør
Ha fløte, sukker sirup og 50 g smør i en kasserolle.
Sett det til koking i ca 15 min middels varme.
Rør litt under kokingen.
Etter ca 15 min er blandingen blitt gylden og tykkere,
ta den av plata og rør inn de siste 50 g smør.
Server sausen lun over
frukt..
karamellpudding
eller is.
Du kan oppbevare sausen
i en tildekket mugge i kjøleskapet,
og varme den opp når du skal bruke den.
Gleder meg til å prøve! 🙂
Dette er den beste jeg har smakt:) Har to spm:
– Kan jeg bruke denne oppskriften til å lage karameller? Koke lengre?
– er det mulig å fryse karamellsaus?
God påske:)
Denne så god ut!! Godt nyttår!! AnneK:-)
Dette var spennende, vi må nokk prøve denne sausen!
Å, takk!
Sånn saus har jeg lett etter.
🙂
Dette er veldig godt! :O)