Dekorative småkaker hører til i julen,
Deig til figurkaker:
5 dl hvetemel
1 dl melis
200 g smør
Arbeid sammen mel, melis og smør til en fast dei.
Putt den i en plastpose.
La deigen hvile i ca 2 timer.
Kjevel ut deigen ca 2-3 mm tynn, bruk mel til utkjevling så
den ikke fester seg til benk og kjevle.
Stikk ut figurer.
Setes på bakepapirkledd plate.
Stekes i forvarmet ovn på 200 g 8-10 min.
Avkjøles på rist.
Glasur til kakefigurer:
1 eggehvite
1 ts sitron
2-4 dl melis (avhenig om det er stor eller liten eggehvite)
*’*
+ konditorfarge
+ sukker/perlesukker til dypping
Pisk ingrediensene sammen til en tykk masse.
ta av 2/3 av glasuren i en pose/sprøytepose.
Bland ut ønsket farge i resten (rødt til fluesopp)
Fluesopp:
Fyll først stilk og litt under sopphatten med hvit glasur.
Så toppen med rød.
Vent ca 1/2 time.
Legg på små hvite prikker av glasur på det røde.
Tørk kakene…. kjenn etter om de er tørre før de
legges i tett boks eller glass.
Søte små fluesopper.
Snøkrystaller:
Sprøyt hvit glasur i valgfrit mønster på kakene
dypp de i sukker eller perlesukker.
La de tørke før du
legger de i tett boks eller glass, bruk gjerne norgesglass.
Søte snøkrystaller som pynter opp.
Naaaaaw så søøøte.
Det ser helt himmelsk ut!!
Åhh så søte 🙂
Er dette deig alà kakemenn??
Dette var veldig artig, du er så oppfinnsom.
Satt og leste i Allers da jeg ventet på flyet som skulle ta oss til Bremen, og der såg jeg du hadde en artikkel, virkelig kjekt!
Jeg kunne skryte av at henne "kjenner" jeg ;o)
Lykke til videre i dine kreasjoner.
ÅÅÅ, jeg bare elsker matbloggen din, henter så mye inspirasjon her! Du er jo en kunstner, så mye fint du lager. Hvor får man kjøpt slike fluesopp former da? Jeg har kjøpt glansbilder i helgen for å lage de søte små englekyssene dine. Ha en fin uke som kommer. Hilsen Wilhelmines blogg.
De søteste soppene jeg har sett…
Ha en fin søndag!
KLEM fra Hanna
Så flink du er?
Kjempekoselig med sånne fine julekaker!
Ønsker deg en fin adventsøndag…